Следвайте ни

Ефективни трикове за борба с пролетната депресия

viber icon

Пролетта е сезон, който носи слънчеви лъчи, добро настроение и положителни емоции, но все повече хора страдат от пролетна депресия, която се дължи на умората и стреса, натрупани през зимните месеци. Липсата на витамини и слънчева светлина развива умора, която провокира депресивни мисли.

През пролетта всичко цъфти, но усещането за празнота и негативизъм остава. Много хора имат чувството, че всичко се променя, но по някаква причина все още са тъжни и нямат желание за нищо.

Основните признаци на пролетна депресия включват:

чести промени в настроението, лошо настроение;
чувство на тревожност;
мързел, постоянно отлагане на задачите, намалена производителност;
главоболие;
слабост;
лош сън.

За други пролетната депресия се изразява с понижено самочувствие, загуба на увереност в бъдещето, намалена концентрацията и нарушен апетит. Ако тези симптоми съществуват повече от две седмици, потърсете помощ от специалист.

Ето и какво още ви помогне:

1. Общувайте с оптимистично настроени хора

Общуването с тях ще повиши енергията ви, ще ви накара да се почувствате по-добре и да преосмислите живота си.

2. Движете се повече

Движението е здраве. През обедната почивка не стойте в офиса. Излезте навън и подишайте чист въздух. Енергията на пролетта и яркото слънце ще ви накарат да се почувствате по-добре. През уикендите си подарете разходка в планината.

3. Спете достатъчно

Лягайте си рано и спете достатъчно. Да, така ще имате по-малко време за вечерен отдих в компанията на любимите хора. Но много скоро ще усетите колко по-лесен е станал животът ви. Ще се почувствате много по-добре. Главоболието и безпричинната умора ще изчезнат.

4. Забавлявайте се

Изгледайте забавен и весел филм, четете интересни и позитивни книги. Усмихвайте се повече, защото учените са доказали, че усмивката е добра за вас, когато сте тъжни. Не забравяйте за забавлението, защото то е в основата на позитивния живот и силната енергия.

5. Променете обкръжението си и променете себе си

Освежете гардероба си, променете цялостния си стил. Поглезете се с пътуване до някое интересно място или пътуване до друг град, държава.

6. Спортувайте

Започнете да бягате или да посещавате редовно фитнес. Но в никакъв случай не се преуморявайте.

Не забравяйте, че всички горепосочени съвети са ефективни, само когато се прилагат комплексно. Самодисциплината и търпението са ключът за справяне с депресията, пише  actualno.com.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?