46

Две силни магнитни бури удрят земята през февруари

През февруари 2022 г. ще възникнат две доста силни магнитни бури наведнъж. Те ще повлияят на благосъстоянието на много хора по света. Основните симптоми на влиянието на магнитните бури включват слабост и ниска производителност, както и главоболие.

ФИАН предостави данни, че първата много силна магнитна буря ще се случи на 4 февруари. След това ще може да си починете малко и да се подготвите за следващия удар, който ще се случи на 11-и. В същото време експертите отбелязват, че магнитосферата ще остане много развълнувана не само на 10 февруари, но и на 12 февруари.

Геомагнитната буря е смущение, което се случва в магнитосферата на планетата. Причината за това е твърде активният обмен на енергия от слънчевия вятър с космическото пространство около нашата планета. Продължителността на такава буря може да бъде различна. Понякога трае само няколко часа, а понякога може да смути жителите на Земята за няколко дни.

Магнитните бури могат да причинят проблеми в работата на оборудването. Освен това зависимите от времето хора започват да се чувстват зле. Рисковата група включва възрастните хора и тези с хронични заболявания, нестабилна психика. Ето защо в опасни дни е необходимо да бъдете възможно най-внимателни, да не се претоварвате физически и психически, а също и винаги да имате под ръка необходимите лекарства.

Също така си струва да отложите всички важни въпроси и да отделите повече време за почивка, разходка на чист въздух, малко упражнения, пиене на горещ чай. Препоръчително е да не пиете алкохол по това време и да следите диетата си, пише zdrave.to.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?