Следвайте ни

Два естествени препарата помагат при COVID-19

В МБАЛ "Свети Мина" и Транспортна болница приключи клиничното проучване на "Виузид" и "Асбрип", резултатите са обнадеждаващи

viber icon

Бърза помощ за болните от COVID-19! Два естествени продукта - имуномодулаторът с антивирусно действие "Виузид" и сиропът с  бронхолитично и откашлящо действие "Асбрип", показаха много добри резултати при съпътстващо лечение на коронавирус. Добрите новини идват от две пловдивски болници - МБАЛ „Свети Мина“ и Многопрофилна транспортна болница, които вече проведоха клинично проучване при пациенти с коронавирус.

Резултатите безапелационно доказват ефикасността на продуктите. "Виузид" и "Асбрип" са много добро допълнение към терапията на пациенти с COVID-19, като допринасят за по-леко протичане на заболяването, за по-бързо отшумяване на симптомите и възстановяване на болните, при добра безопасност и поносимост, става ясно от финалния доклад.

Екип под ръководството на проф. Петър Петров изследва 60 болни с леки и средни симптоми на COVID-19. Пациентите бяха приемани в болница след потвърдено заболяване с положителен PCR тест. Те бяха разделени на 2 групи: Първата група получаваше "Виузид" и "Асбрип" в допълнение към основното лечение. Втората контролна група получаваше само основното лечение на болницата. Продължителността на терапията беше 21 дни - започна с хоспитализиране на болните и продължи с домашно лечение. Проследени и оценявани бяха основно 4 симптома: температура, кашлица, задух и умора, обобщени с крайна оценка.

Резултатите са повече от обнадеждаващи. При групата, приемаща "Виузид" и "Асбрип", симптомите отшумяват по-бързо от контролната група. Общата оценка е значително по-добра още от 4-тия ден до края, времето за възстановяване е скъсено с 27%, болничният престой е по-кратък с 29%. Няма регистрирани странични ефекти от приложението на "Виузид" и "Асбрип".

Двете хранителни добавки се произвеждат в Испания от компанията Catalysis S.L. В България, а и по целия свят се ползват от години. "Виузид" и "Асбрип" се продават свободно в аптечната мрежа и са подходящи за превенция и по време на вирусни заболявания. "Виузид" се предлага в 2 опаковки - сашета за възрастни и сироп за деца над 1 година. "Асбрип сироп" е препоръчителен за възрастни и деца над 3 години.

Протоколът на проучването е регистриран в ClinicalTrials.gov под номер NCT04701502. Резултатите се подготвят за публикуване в реномирано медицинско списание.

ВГРАДКА 

Проф. Петър Петров ще представи в сряда публично резултатите от клиничното проучване, проведени в двете пловдивски болници. Темата ще бъде "Ефикасност и сигурност на Viusid и Asbrip при хоспитализирани пациенти с лек и умерен COVID-19”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иван

Иван

08.03.2021 | 11:44

На детето сме давали сиропчето за профилактика като се разболеят децата в детската. Добре е.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?