2374

Домашни хитрини за здрави и бели зъби

Белите, силни зъби са не само знак за здраве, но и важен атрибут за красота, независимо от пола. Има много начини да получите бели зъби. Някои методи могат да се използват самостоятелно у дома, други изискват посещение при зъболекар. Сияещата, снежнобяла усмивка отнема години и ни кара да се чувстваме по-уверени. По-долу ще намерите някои методи за избелване на зъбите, пишат от healthline.com

1. Бели зъби и устна хигиена

Хигиената на устната кухина е от решаващо значение не само за предотвратяване на кариес, но и за борба с плаката. Започнете да изсветлявате емайла на зъбите си, като ги миете внимателно след всяко хранене. Като миете добре зъбите си, премахвате остатъците от храна и предотвратявате развитието на бактерии, отговорни за образуването на кариеси. Уверете се, че сте почистили празнините с конец, преди да изчеткате. Конецът за зъби се грижи не само за зъбите, но и за венците. След измиване на зъбите нанесете антибактериална вода за уста. Внимателната грижа за устната кухина е първата стъпка към по-бели зъби.

2. Кокосовото масло и неговото въздействие върху нашите зъби

Въпреки че на много от нас може да изглежда странно, кокосовото масло има благоприятен ефект върху зъбите ни. Съдържа много вещества, които са в състояние да се погрижат за устната кухина. Те включват, наред с други витамини С, Е и В, както и минерали като калций, желязо и магнезий. Затова този вид мазнина трябва да се използва не само във вашата кухня, но и за козметични цели.

На какви ефекти можем да разчитаме?

Снежнобелите зъби са желанието на почти всички нас. Въпреки това, всички дрогерийни препарати обикновено не издържат теста си, а леченията, извършвани в стоматологични клиники, за съжаление, не са най-евтините. Следователно не всеки може да си ги позволи. Кокосовото масло ще бъде чудесна алтернатива в този случай. Има свойствата нежно да избелва емайла. Съдържащите се в него вещества обаче не са вредни за нашето здраве или плака. Следователно можем да използваме този вид мазнини като естествено избелващо средство за зъби. Разбира се, както винаги, трябва да бъдете внимателни и да наблюдавате ефектите му, но в повечето случаи това ще бъде напълно безопасен метод за здрава и идеално бяла усмивка. Кога могат да се очакват първите ефекти? Всичко зависи от първоначалното състояние и цвета на зъбите.

3. Домашни средства за бели зъби

Как да имаме бели зъби? Домашните лекарства също могат да бъдат ефективни, но само като превантивна мярка. Те няма да дадат толкова грандиозни резултати като професионалните процедури в зъболекарския кабинет.

Ето някои популярни процедури за домашно избелване на зъбите:

- сода - един от най-често използваните методи за избелване на зъбите, за съжаление, неумело използване на сода бикарбонат може да навреди на зъбите; има бактерицидни и почистващи свойства, така че често се добавя към паста; можете да използвате содата за хляб, за да направите вода за уста или просто да нанесете малко върху четката. Това вещество освежава дъха и неутрализира киселините, като възстановява правилното pH в устата;

- електрическа четка за зъби – миенето на зъбите с електрическа четка за зъби е изключително ефективно за премахване на плаката. Това също е прост начин да получите по-бял нюанс на зъбите. 

- яденето на ягоди – тези плодове избелват зъбите ви по естествен начин, така че трябва да ги ядете възможно най-често. В допълнение към своите почистващи свойства, ягодите съдържат ценно богатство от витамини и антиоксиданти;

- сол – също този метод може да има отрицателен ефект върху състоянието на зъбната редица, тъй като солта има подкиселяващо действие и може да доведе до кариеси в зъбния емайл. Солта обикновено се нанася върху четката за зъби;

- въглерод - за съжаление, този метод може да бъде опасен и за емайла, тъй като методът включва триене на външния слой на зъба с въглеродни кристали, върху които има, наред с други, утайка.

- дъвченето на дъвка без захар – също помага за прочистването и увеличава производството на слюнка, което от своя страна неутрализира киселините, които причиняват кариес. Дъвчейки дъвка, ние намаляваме риска от развитие на плака.

Внимание! Статията има само информативен характер и не е препоръка или заместител на консултацията със стоматолог!

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?