Следвайте ни

Добра новина за любителите на бира: Полезна е за здравето, ако...

viber icon

Бирата в умерени количества е полезна за здравето, сочат данните от мащабно испанско проучване, цитирано от местното издание "Корео". Екип от специалисти по храненето са изследвали влиянието на повечето алкохолни напитки върху здравето в периода между 2007 г. и 2020 г.

Експертите стигнат до извода, че в умерени количества бирата предпазва от сърдечно-съдови заболявания, а също намалява рисковете от диабет и остеопороза. Според тях естествените хранителни вещества в бирата, а не самият алкохол, носят ползи за здравето.

Хората, които пият до една бутилка бира, са по-защитени от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с трезвениците и тези, които само от време на време консумират напитката.

Проучването показва също, че при мъжете, които са се отказали от алкохола, съществува значително по-висок риск от повишена кръвна захар в сравнение с онези, които пият бира от време на време. Затова специалистите стигнат до заключението, че консумацията на бира в умерени количества може да предпази мъжете и от диабет. Благоприятният ефект върху здравето се отчита при консумацията на не повече от 50 милилитра бира на ден.

Бирата намалява и риска от фрактури на костите, твърдят испанските учени. Съдържащите се в напитката съединения взаимодействат със силиция в човешкия организъм, което укрепва костите и зъбите.

Алкохолната напитка повишава нивата на т.нар добър холестерол и регулира обработката на лошия холестерол, което в голяма степен се дължи на антиоксидантите. Благоприятният ефект се наблюдава при консумация на не повече от 50 грама бира на ден.

Заключенията на испанските експерти са публикувани в специализираното издание "Нютриентс", предава БТА.

Коментари (2)

бираджия

бираджия

16.07.2021 | 03:17

Значи трябва да се пие на ден 50 мл. Това е почти една капачка от биратата. Значи тази напитка е по– опасна от концентрирания алкохол. Смешка, господа от Марица. Да не живеете в САЩ по време на сухия режим. Нещо бъркате с превода.

Отговори
5 0
Четец

Четец

16.07.2021 | 04:43

Проблемът е че никой от Марица не си чете глупостите които пише. Ако някой го беше прочел щеше да разбере че една нула липсва. Да не говорим за невежеството на “писателя” вярвайки че бирате се измерва е грамове! Течности се измерват в литри / децилитър и / милилитри. Селяни дойдоха в града и си намериха работа в Марица тъй като не им се работи на къра.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?