Следвайте ни

Джипита пращат по мейла извинителни бележки за училище

viber icon

Джипитата ще изпращат по имейла медицинските бележки, които учениците и родителите на децата в градините трябва носят след старта на новата учебна годна. Това става ясно от писмо на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев до всички директори на РЗИ-ата. По този начин ще се избегне струпването на хора пред лекарските кабинети, съобщи "Монитор".

„С оглед опазване здравето на децата и предотвратяване струпване на родители и деца пред кабинетите на общопрактикуващите лекари в контекста на настоящото разпространение на SARS-CoV-2 и неговите варианти в страната, препоръчваме здравно-профилактичната карта на детето или ученика да се предоставя по служебен път от общопрактикуващия лекар на училищата/детските заведения (напр. по електронна поща), а при невъзможност да бъде изисквана на хартиен носител от медицинските специалисти в учебните и детските заведения до края на календарната 2021 година“, гласят насоките на доц. д-р Кунчев.

Така, ако някое джипи не може да изпрати медицинската бележка по електронен път, такава може да се представи на хартия, но до края на 2021-а. Досега това се случваше в рамките на седмица-две след 15-и септември.

Коментари (3)

Анонимен

Анонимен

02.09.2021 | 21:17

Е браво бе, децата присъствено едно до друго в класната стая, ги задължават да ходят да се заразяват, учителите и те, после и родителите, а лекарите работят онлайн! Неадекватни сте!

Отговори
3 0
Е сега ...

Е сега ...

02.09.2021 | 11:14

Те лекуват по телефона ...

Отговори
2 0
Не знам дали лекуват

Не знам дали лекуват

02.09.2021 | 11:15

Но лекарства изписват! Валат няма да останеш.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?