Следвайте ни

Диетолог разкри коя вкусна храна е виновна за „болестите на цивилизацията“

viber icon

Много хора залагат на сиренето щом решат да започнат някоя диета или по-строг хранителен режим. Да, но се оказа, че този млечен продукт е много опасен.

Кандидат на медицинските науки, доцент на Медицинския факултет на Санкт Петербургския държавен университет, диетолог Андрей Бобровски говори за опасностите от сиренето. 

Според лекаря сиренето съдържа много полезни елементи, така че ако имате непоносимост към лактоза, то може да замести млякото. 

Но според експертите съдържанието на сиренето е виновно за експерти свързват с „болестите на цивилизацията“ и е много опасно.

Лекарят подчерта, че сиренето съдържа три до пет пъти повече калории от млякото и има пет до шест пъти повече протеини. 

В същото време сиренето може да съдържа десет пъти повече наситени мазнини, които повечето експерти свързват с „болестите на цивилизацията“, включително сърдечно-съдови заболявания.

„Трябва да консумират сирене в адекватно количество иначе рискувате да увредите здравето си“, предупреждава Андрей Бобровски.

Специалистът подчертава, че при избора на това какъв вид сирене да ядем трябва да се дава предпочитание в полза на нискокалорични или твърди сортове. / jenata.blitz

Коментари (1)

Иван

Иван

05.02.2021 | 14:06

Горното не е вярно за саламуреното сирене

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай