1939

Диетолог предупреди: Не замразявайте тези храни

Използването на замразени продукти със сигурност много улеснява домакините в някои ситуации, но се оказва, че това не винаги е здравословно. Специалистите предупреждават за рисковете, ако замразим тези храни.

Първият продукт са яйцата.

Факт е, че при замразяване яйчният белтък се разширява и това води до появата на пукнатини в черупката. Наличието на дори малко увреждане улеснява проникването и размножаването на патогенни бактерии, разкри руският диетолог д-р Елена Казанцева, цитиран от Solenka.info.

 

Вторият продукт са меките сирена.

При замразяване вкусът и текстурата им се променят напълно. Освен това ниските температури причиняват разслояване на меките сирена. В резултат на това те стават по-уязвими към различни бактерии.

 

Третият продукт е месо, рибата и морските дарове, които вече са били замразени.

Д-р Казанцева отбеляза, че е строго забранено повторното замразяване на тези продукти. Диетологът обясни, че почти 100% от размразеното месо и риба вече съдържат бактерии, които могат да причинят сериозни инфекции. По време на размразяването тези патогени със сигурност ще се активират и могат да причинят сериозна вреда на здравето.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?