Следвайте ни

Диетолог посочи кой не бива да яде картофи и моркови

Нишестените храни, като картофи и моркови, при термична обработка могат да навредят на хората с диабет

Кореновите зеленчуци ще бъдат полезни за здравия човек под каквато и да е форма, обаче, болните хора трябва да се консултират с лекар.

Диетологът Елена Соломатина разказа на " Вечер Москва" за особеностите при яденето на картофи, моркови и репички.

- Суровите кореноплодни зеленчуци, особено тези като репичките, не се препоръчват за употреба в период на заболяване на стомашно-чревния тракт, отбеляза лекарят. 

Според експерта, нишестените храни, като картофи и моркови, при термична обработка могат да навредят на хората с диабет. Варените картофи не се отразяват добре и на тези с наднормено тегло. Морковите при такива хора, напротив, се усвояват по-добре.

 

Печените картофи съдържат големи количества калий, което понижава кръвното налягане и подобрява работата на сърцето. Суровите кореноплодни са полезни за тези с атеросклероза и рак на дебелото черво. Те ще помогнат за премахването на токсините, ендотоксините и холестерола от тялото, пише zdrave.to.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?