1939
Следвайте ни

Да преборим вирусите: Вижте РЕЦЕПТАТА за най-мощния природен антибиотик

viber icon

С настъпването на студените дни ударно ни връхлитат настинки и грип, но не е нужно веднага да пиете шепа хапчета, ако се почувствате зле. Тази домашна рецепта за най-мощния естествен антибиотик ще подсили имунитета ви и ще подпомогнеш работата на белите дробове. Също така ще подсили тялото да се справи с вредните бактерии, вируси и паразити. Ще усили метаболизма, подсили черния дроб и много още ползи за тялото.

Тази рецепта няма да цел да заменя лекарската помощ, но ще ти помогне да се погрижиш за теб и близките ти, когато усетиш начални симптоми на разболяване, неразположение, настинка. Тази паста може да подпомогне тялото ти да се справи с тези симптоми, пише bilena.eu.

Повечето от съставките вероятно имаш в дома си

Мед:
Естествен продукт известен още от древността. Цялата менделеева таблица се съдържа в него. Богат на ензими. Има антимикробно действие. Нормализира киселинността в стомаха. Повишава количеството на червените кръвни телца. Укрепва организма. Има високо съдържание на антиоксиданти. Усвоява се лесно. Апитерапията ползва лечебната сила на меда още от древността. Наричали са го „Нектар на боговете“. Естествен консервант.

Куркума:
Едно от най-силните решения срещу възпалителни процеси в тялото. Подсилва имунитета. Регулира холестерола. Намалява депресията. Намалява симптомите на артрит, болки, отоци. Тя се смята за най-лечебната подправка в света и поради тази причина е много изследвана. Съвременната наука казва, че за да може обаче да се абсорбира от червата и е нужно следващата съставка, която да подпомогне резорбацията на куркумина, а именно черен пипер.

Черен пипер:
Това пък е една от най-употребяваните подправки в нашата кухня и това не е случайно. Дори не подозираме ползите му за здравето. Лек за борба с настинките. Облекчава кашлицата и намалява слузообразуването. Също както и куркумата успокоява подуването и газовете. Предотвратява стареенето на мозъка.

Джинджифил:
Изключителна съставка в борбата срещу вируси, бактерии. Името му на санскрит означава „универсално лекарство“.  С изразено противовъзпалително действие. Подкрепя оздравителния процес при простудни заболявания. Затоплящ, подкрепящ усвояването на храната и обмяната. Богат на витамини, минерали, аминокиселини. Антиоксидант N 1 в света на растенията.

Канела:
Едно от най-мощните и свойства е противопаразитното. Тя има изразено противогъбично действие. Успешно се бори с инфекции и повишава имунитета. Стимулира храносмилателната система и подуването на корема. Изразено антибактериално действие. Също така канелата повлиява психичното здраве, подобрява настроението и има антидепресивен ефект. Един от най-силните антиоксиданти.

Рецептата:
100 гр. мед
1 с.л. куркума (до тук това е т.нар. златен мед, познат ни от древната наука аюрведа)
½ ч.л. черен пипер
1 ч.л. джинджифил на прах
½ ч.л. канела

Когато съставките се разбъркат се получава златиста паста. Добре е меда да е течен, за да могат лесно да се смесят компонентите. Много важно е да съобразиш всяка от съставките в рецептата с твоето индивидуално здраволсовно състояние. Информирай се още по-подробно за всяка от състваките. Съобрази се ако имаш алергия, към някой от продуктите.

Как да използваме, когато имаме начални симптоми на неразположение, настинка?
Тази паста е изключително ефикасна при първи симптоми. Буквално прави чудеса за тялото. Взима се цялото количество за деня. Като се взима на всеки час по 1 ч.л.. на втория ден на всеки два часа. На третия ден три пъти за деня. И след това се продължава по три пъти на ден по 1 ч.л. след седмица постепенно се намалява и спира.

Как да ползваме профилактично за да се поддържа имунитета?
Взима се 1 ч.л. всяка сутрин на гладно ако имаш здрав стомах. Но ако имаш стомашни неразположение взимай 1/2 -1 час след хранене. Не бих те насърчила да взимаш тази паста непрекъснато, защото колкото и добър да един лек ако постоянно се предлага на тялото той спира да действа така ефективно. Затова ако правиш профилактика взимай един месец и после почивай две седмици и пак един месец и отново почивка.

Бих ти препоръчала да забъркваш рецептата за ден или два. Медът е естествен консервант. Но все пак ако е нужно да престоява по-дълго съхранявай в хладилник.

Тази, на пръв поглед лесна рецепта, има силата да направи чудеса за тялото ти. Да му помогне съпротивителните сили на организма. Това е най-мощния естествен антибиотик. И чудесна грижа за теб.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?