Следвайте ни

Да помогнем на Любо, както той е помагал на хора в беда

viber icon

Млад човек, който е помагал на други хора в беда, сега сам се нуждае от подкрепа. За историята му ни разказа читателка на marica.bg с голямо сърце. 

"Възпитавана съм, че в този свят трябва да има баланс и справедливост. Несправедливо е човек, който е помагал на толкова много хора, докато е бил що-годе добре , сега да е на ръба на оцеляването и да се чуди как да събира пари за трансплантация, а до тогава с какво да си взема храни за специалните диети, без които ...няма да оцелеле", пише в писмо до медията ни Христина.. 

"Става върос за Любо Воденичаров - запомнила съм този човек от години заради други каузи, към които е бил съпричастен. Наскоро имаше  един случай, сигурно го помните - безработен мъж беше благодарил публично на Любо Воденичаров за споделените продукти от помощи на Европейския съюз. Да обобщя - Любо Воденичаров е човек, раздаващ се за другите, когато е могъл, споделял е и малкото, което има с хора, които са имали по-малко от него. Но с времето здравето му рязко се влошава", разказва нашата читателка.

Любен Воденичаров е  роден с детска церебрална парализа. Увредени са крайниците му. Претърпял е 5 операции на краката. За щастие болестта не е увредила мозъка му. Напротив, той е изключително интелигентен и общителен. Любо е една много богата в духовно отношение личност, охарактеризира го Христина. Преди месеци той падна и оттогава при всеки опит движение или преместване изпитва силни болки. За да се възстанови му е необходимо посещение на рехабилитатор няколко пъти седмично.За рехабилитация са му необходими по 30 лв. на посещение, които са непосилни за семейството му.

Понастоящем Любо получава пенсия в размер на 260 лв. Младият мъж страда и от бъбречна недостатъчност 2 степен и към момента е на специална диета.Може би ще се наложи хемодиализа. 

Христина решава, че най-малкото, което може да направи за този човек, е да му даде моралната си подкрепа. Издирила координатите му и позвънила на Любо, за да поговорят. "Дълго говорихме, не смеех да затворя, стегна ме, едва дишах от смесени чувства - имаше и гняв заради безхаберието на държава и институции, имаше и чувство на безсилие, имаше и вътрешна убеденост, че на този скромен човек трябва да му се помогне по всякакъв начин, защото проблемите му са много и ще става все по-зле със здравето, ако междувременно не се вземат мерки. А те - мерките ,струват пари, с които аз уви - не разполагам , разказва Христина.

Любо Воденичаров има фейсбук страничка, в която подробно се обяснява състоянието му и безизходицата, в която е попаднал.

 https://www.facebook.com/%D0%94%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%BE-102048612195665/?hc_ref=ARQig-tcV9Nry2hbe-QfChCzd5SGz0_wkN-hFtypsXJ6Gww5S00PikL43oL0za8lgwg&fref=nf 

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?