Следвайте ни

Чай за спокоен сън: Кой за какво помага

viber icon

Добрият сън е от решаващо значение за цялостното здраве на човека.
Съвременните изследвания също подкрепят тезата, че билковите чайове помагат за добрия сън.

– От години чаят от лайка се използва като естествено средство за намаляване на възпалението и лечението на безсъние. Успокояващите ефекти на лайката се дължат на антиоксидант, наречен апигенин, който се съдържа в изобилие в чая. Апигенинът се свързва със специфични рецептори в мозъка, които могат да намалят безпокойството и да предизвикат спокоен сън, пише struma.bg.

– Валерианът е билка, която се използва от векове за лечение на проблеми като безсъние, нервност и главоболие. В исторически план той се използва в Англия по време на Втората световна война за облекчаване на стреса и безпокойството, причинени от въздушните нападения. Днес валерианът е едно от най-популярните билкови помощни средства за сън в Европа и САЩ.

– Лавандулата е билка, която често се рекламира заради успокояващия аромат, който притежава. Много хора пият чай от лавандула, за да се отпуснат, да успокоят нервите си и да подпомогнат съня си. Въпреки че има ограничени доказателства, че лавандулата подобрява качеството на съня, нейният релаксиращ аромат може да ви помогне да се отпуснете и да улесни заспиването ви.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?