Зараза! 100 000 пипнаха смъртоносния вирус от Китай

Около 100 000 души в цял свят вероятно вече са заразени с новия смъртоносен коронавирус, предупредиха британски медици пред  „Гардиън“.

Проф. Нийл Фъргюсън, експерт по обществено здраве в Империал Колидж, смята, че засегнатите „в най-добрия случай“ са 100 000, въпреки че досега официално са потвърдени над 2000. „Рано или късно, работата ще опре до Великобритания. В момента огромен брой китайски туристи обикалят из цяла Европа. Ако китайците не успеят да ограничат заразата, за което съм скептично настроен, възможно и е тука да се появят заболели хора", допълни Фъргюсън.

Медици от Хонгконгския университет също призоваха държавите да приложат "драконовски мерки", за да ограничат заразата. Те заявиха, че реалният брой на заразените вероятно ще се окаже много по-голям от официално обявения от Китай.

Деканът на медицинското училище на университета Габриел Люнг посочи, че според техните експертни оценки вече над 44 000 души са заразени само в китайския град Ухан, откъдето тръгна пандемията.

Около 25 000 от заразените вероятно ще се разболеят, а останалите все още се намират в инкубационен и не показват симптоми на грип, смятат учените.

Предполагаемият обхват на коронавируса е драстично по-висок от последния официално обявен брой - 2744 потвърдени случаи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?