Следвайте ни

Британски учени: Може би сте заразени с коронавирус, ако...

viber icon

Британски учени смятат, че пълната или частична загуба на обоняние може да е още един от симптомите на коронавируса, съобщава "Спутник".

Това би улеснило диагностицирането на COVID-19 дори при заразени, при които не се проявяват други симптоми.

Загубата на обоняние - частична (аносмия) или пълна (хипосмия), e друг симптом, който според британските учени трябва да бъде взет под внимание при диагностиката на заразените с вируса.

Изследване на Британската асоциация по оториноларингология сочи, че има доказателства, че значителен брой от заразените в Китай, Южна Корея и Италия са загубили напълно или частично обонянието си.

Учените уверяват, че все повече пациенти с коронавирус страдат от загуба на обоняние - в Германия двама от всеки трима заразени проявяват този симптом.

Засега учените изследват по-задълбочено тази симптоматика. Те препоръчват като най-добър начин за спиране на разпространението на COVID-19 хората, които загубят частично или напълно обонянието си, да се подложат на 7-дневна самоизолация. По този начин броят на заразените би намалял, тъй като в повечето случаи вирусът се пренася именно от хора, които не проявяват никакви симптоми.

Коментари (1)

Еифбфкдл

25.03.2020 | 08:10

След като се носят маски 3 месеца навсякъде е нормално да си загубим обонянието

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?