Следвайте ни

Британски пенсионер се довери на лекари от УМБАЛ "Свети Георги" за сложна операция

viber icon

Две сложни операции с успешен край извършиха специалистите от Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив. Това разказа днес нейният началник проф. д-р Владимир Ставрев.

Първата хирургическа интервенция е била направена на британския гражданин Пол Антъни Джоузеф, страдащ от  дегенеративно заболяване на гръбначния стълб  Повечето от  гръбначно-мозъчни корени му били затиснати, което води до нетърпима  поясна болка.  Той е пенсионер, на  62 години, работил е като монтьор на автобуси във Великобритания. След като болките в гръбната станали нетърпими островитянинът  най-напред потърсил помощ от болници от Турция.

Минималната цена, която му поискали била 20 000 евро. В  УМБАЛ "Свети Георги" операцията му излязла 7000 евро.   Пол Антъни Джоузеф  има европейска осигурителна карта, но тъй като състоянието ме не е спешно се наложило да заплати, според правилата на ЕС. Операцията продължила над  6 часа и завършила успешно. Пациентът, който живее  с жена си в България се чувства много добре и  утре ще бъде изписан.  През миналата година пловдивските лекари са оперирали  успешно съпругата му Хайди Колиндж, страдаща от коксартроза. На нея е поставена изкуствена става. Тя е успяла да убеди своя мъж да се довери на лекарите от УМБАЛ "Свети Георги" и сега и двамата са доволни.

Самият Пол Антъни Джоузеф, заяви че се чувства много добре и щастлив, че е опериран  тук. В родината му това е можело да стане след  2 години. Съпругата му след като чакала 6 месеца за операция  във Великобритания, като й дошъл реда,  лекарят се разболял  и я отложили с още половин година. За това предпочела да разчита на пловдивските лекари. На другия пациент българския гражданин Назиф Мустафа  е поставена модулна реверсивна раменна ендопротеза.  Операцията се прави за първи път в Пловдиви в нея участвалид-р Константин Николов, който от 20 години се занимава с раменно протезиране във Франция и проф. д-р Владимир Ставрев. Двамата пациенти вече провеждат рехабилитационни процедури.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?