Следвайте ни

Близо 14 милиона са пълнолетните пушачи, преминали на IQOS по света

Продължаваме със значителен напредък в трансформацията към бъдеще без дим, твърди Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИ

viber icon

Нагреваемите тютюневи изделия за IQOS са третата най-продавана марка тютюневи изделия на пазарите, където се предлага устройството за нагряване на тютюн. Те достигат глобален пазарен дял от 5,5% през 4-ото тримесечие на 2019 г. Това показва последният глобален финансов отчет на Филип Морис Интернешънъл за 2019 г.

Почти 14 милиона пълнолетни пушачи по света вече са преминали на устройството IQOS. Близо 10 милиона от тях са спрели напълно цигарите и са преминали изцяло към бездимната алтернатива IQOS, която се предлага на 52 пазара в света. Това обявиха от Филип Морис Интернешънъл при представянето на последния отчет за финансовите резултати на компанията за четвъртото тримесечие на 2019 г. и за цялата финансова година.

През 2019 г. обемите на продажби на нагреваемите тютюневи изделия нарастват до 44,2% в световен мащаб, докато обемите на доставките на цигари спадат с 4,5%, съобщиха от компанията. В изпълнение на визията си за изграждане на бъдеще без дим Филип Морис Интернешънъл планира да увеличи обема на продажбите си в глобален мащаб на нагреваемите тютюневи изделия с над 30% през 2020 г.

"Продължаваме със значителен напредък в трансформацията към бъдеще без дим, като бездимните ни продукти вече заемат 8% дял от обема на доставките ни и почти една пета от нетните ни приходи“, заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИ след публикуването на финансовия отчет.

 

Основни акценти от отчета за финансовите резултати на ФМИ за 2019 г.:

- Потребителите на IQOS по света в края на годината са 13.6 милиона, от които 9.7 милиона са спрели напълно да пушат и са преминали на устройството за нагряване на тютюн, което се предлага на 52 пазара по света.

- Най-новото устройство в портфолиото на компанията IQOS 3 DUO бе пуснато на всички пазари по света, където се предлага IQOS, с изключение на САЩ, в края на 2019 г.

- Нагреваемите тютюневи изделия на ФМИ са 3-ата най-продавана марка тютюневи изделия на пазарите, където се предлага IQOS, с глобален пазарен дял от 5,5% за четвъртото тримесечие на 2019 г.

- Общият пазарен дял на нагреваемите тютюневи изделия на пазарите в света, където се предлага IQOS, с изключение на САЩ, нараства с 1.4 пункта до 5.0% за цялата 2019 г.

- Ключов момент за компанията бе пускането на IQOS за продажба на американския пазар през октомври 2019 г., след като Агенцията по храни и лекарства в САЩ издаде разрешение за продажбата му през април същата година след преглед на научното досие на компанията за системата за нагряване на тютюн;

- Обемите на доставки на конвенционални цигари и нагреваеми тютюневи изделия на компанията спадат с 2.0% в глобален мащаб, което отразява намалението на доставките на конвенционални цигари с 4.5% по света и увеличението на доставките на нагреваеми тютюневи изделия с 44.2%.

Повече информация за финансовите резултати на Филип Морис Интернешънъл за      4-ото тримесечие на 2019 и за цялата финансова 2019 година можете да намерите тук: https://philipmorrisinternational.gcs-web.com/static-files/ff615399-bffc-43dc-8a0d-3c774ca2b63a    

Филип Морис Интернешънъл: изграждаме бъдеще без дим 

Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е лидер на трансформацията в тютюневата индустрия с амбицията за изграждане на бъдеще без дим и замяна на конвенционалните цигари с бездимни продукти в полза на всички пълнолетни пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат, и обществото като цяло. ФМИ е водеща международна тютюнева компания за производство и продажба на конвенционални цигари, бездимни продукти и свързаните с тях електронни устройства и аксесоари, и други изделия, съдържащи никотин, на пазари извън САЩ.

От октомври 2019 г. устройството за нагряване на тютюн IQOS и консумативите за него се предлагат и на американския пазар, след разрешение от Американската агенция по храни и лекарства, от компанията „Алтриа Груп“, която осъществява продажбите в САЩ с лиценз на ФМИ. Продуктите без дим са бъдещето на ФМИ, като те макар и да не са безрискови, са по-добрият избор за пълнолетните пушачи в сравнение с продължителното пушене. На базата на своите мултидисциплинарни способи в разработването на нови продукти без дим, и благодарение на високотехнологичното си оборудване и водещи научни постижения, ФМИ се стреми бездимните продукти на компанията да отговарят на предпочитанията на потребителите и на строгите нормативни изисквания.

Портфолиото от бездимни продукти на ФМИ включва устройства с нагряване на тютюн и електронни изпарители, съдържащи никотин. Към 31 декември 2019 г. според данни на ФМИ близо 9.7 милиона пълнолетни пушачи по света вече са спрели да пушат и са преминали напълно на устройството за нагряване на тютюн IQOS, което се предлага на 52 пазара по света. Повече информация можете да намерите на страниците на ФМИ: www.pmi.com и www.pmiscience.com.

Коментари (1)

linda112

linda112

14.02.2020 | 00:10

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не се напълнявайте на онези мошеници от там, които ги наричат ​​заемодател на пари, те всички са измама, всичко, което искат е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше преведен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл… график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... ([email protected]) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?