Следвайте ни

Барокамерата в "Св. Георги" спаси жена със страшна диагноза

viber icon

Според научните изследвания и проучвания от специалисти по този въпрос кислородът под налягане работи като лекарство за лечение на основните процеси, които са общи за много остри и хронични заболявания.

Хипербарен център OxyOne в УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив, известен още като барокамера, помогна на пациентка с тежък здравословен проблем. За това съобщи самата тя пред в. "Марица".

"Казвам се Велика Димитрова Димитрова. Претърпях много тежка и сложна операция в Клиниката по лецево-челюстна хирургия. След нея обаче настъпиха усложнения - тежък абсцес, с много гной и ужасни болки. Положението беше нетърпимо и се бях отчаяла. Самите лекари ме насочиха към барокамерата на УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив. Още с първите проведени там процедури състоянието ми започна да се подобрява сериозно. Раните ми бяха излекувани, болките отшумяха и съм напълно здрава. Всичко това се разви през месец април тази година. Барокамерата е едно чудо и ми помогна много. Разбрах, че същото е станало и с други тежко болни. Затова моят съвет към хората със здравословни проблеми е да потърсят помощ от нея", заяви Велика Димитрова. Тя добави, че сега се чувства много добре, но си прави процедури за по-добър тонус.

Пациент, тежко болен от диабет, също се е доверил на услугите на барокамерата. Това е подобрило значително здравословното му състояние и е спасило единия му крайник от ампутация. Благодарение на процедурите в барокамерата са излекувани раните на готвач, залял се с гореща течност по време на работа. 

Центърът функционира от 6 месеца и приема пациенти от цялата страна - след лекарска препоръка или по собствено желание на посещаващите. Барокамерата е осемместна, с два вида маски за различни терапии. Стандартната процедура е 1 час, но има заболявания, като аутизъм, при които се насрочва по-различна продължителност на престоя в барокамерата.

Терапията може да съкрати със седмици и месеци почти всички възстановителни процеси, от които организмът има нужда. В барокамерата нивото на кислород в кръвта се повишава няколко пъти и по този начин се внася изключително много енергия във всички клетки на организма и увеличава сериозно тяхната устойчивост и регенеративност. Според научните изследвания и проучвания от специалисти по този въпрос кислородът под налягане работи като лекарство за лечение на основните процеси, които са общи за много остри и хронични заболявания. Чрез обработката на тези процеси се лекуват и заболяванията. 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?