Следвайте ни

Ако получите инфаркт, но сте сами, направете това

viber icon

Инфарктът е нещо, което може да ви коства живота, ако не се реагира веднага. За съжаление не е рядкост да се случва на хора, когато са сами и нямат достатъчно време или възможност да потърсят помощ. Затова трябва да знаете как да си помогнете сами, пише zdrave.to.

Ако получите инфаркт, първото нещо, което ви препоръчваме да направите, е, разбира се, да се опитате да се обадите и да повикате линейка. Независимо от това дали сте успели или не, следващата ви стъпка ще бъде тази: кашляйте възможно най-дълго. Преди да го направите, поемете дълбоко въздух. Колкото по-дълбок е дъхът, толкова по-силно и продължително можете да кашляте, което е изключително важно.

Когато вдишвате, оставяте въздуха да навлезе в белите дробове, а кашлица компресира сърцето, изтласквайки кръвта и карайки я да се движи. Упражнявайки такъв натиск за сърцето, вие му помагате да се върне към нормалния си ритъм на работа.

Продължавайте да вдишвате и кашляте последователно на всеки 2 секунди, докато пристигне линейка или докато сърцето ви не се нормализира, за да можете да стигнете до най-близката болница.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?