1939

Ако пиете тези три напитки, ще забавите процеса на стареене

Терапевтът Надежда Чернишова изброи трите най-полезни и важни напитки, които трябва да пиете в напреднала възраст, за да забавите процеса на стареене и да подобрите здравето си, цитира я zdrave.to.

Медикът отбеляза, че в списъка на напитките, необходими за поддържане на здравето след 60 години, чистата питейна вода без колебание заема първото място, тъй като има благоприятен ефект върху организма и подпомага поддържането на жизнените процеси.


Според терапевта дневната норма на вода трябва да бъде 30 милилитра на килограм телесно тегло.

Чернишова подчерта, че не бива да забравяме за зеления чай. Зеленият чай съдържа много антиоксиданти, които възстановяват увредените клетки и забавят стареенето. Има доказателства, че зеленият чай е в състояние да се бори с раковите клетки и да забавя развитието на тумори, каза тя.

В същото време лекарят предупреди да не се пие прекалено силен чай. По думите ѝ зеленият чай не отстъпва на кафето по сила и съдържание на кофеин, така че трябва да бъдете по-внимателни с тази напитка и да не прекалявате с варенето ѝ.

Освен това Чернишова отбеляза, че според някои доклади умереното количество вино също може да има благоприятен ефект върху благосъстоянието и общото състояние на организма.


Има проучвания, които показват, че по-възрастните жени, които пият умерено количество вино, живеят по-дълго от тези, които пият много или изобщо не пият.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?