49

Ако имате високо кръвно, вижте рецептата на Алла Пугачова, елементарна е

Естрадната легенда Алла Пугачова е диагностицирана с диабет и хипертония, но благодарение на желязната си воля успява да пребори заболяванията, пише "Ретро".

Певицата споделя, че поддържа нормални стойности на кръвното си налягане единствено и само с обезмаслено кисело мляко. Към него понякога добавя пресен кориандър и краставица. Направени са били множество изследвания, от които става ясно, че киселото мляко не само успява да подобри състоянието на чревната микрофлора, но и контролира диастолното кръвно налягане. Разбира се, за предпочитане е да консумирате домашно кисело мляко, а не от онези подсладените, които се продават по магазините. Алла хапва по кофичка кисело мляко на всеки три дни или два пъти седмично.

Научното обяснение на теорията на учените за ползите на млечния продукт е, че киселото мляко влияе успокояващо върху гладката мускулатура на кръвоносните съдове и по този начин понижава умерено кръвното налягане. Това се дължи на съдържащите се в него нуклеинови киселини. Млечната киселина, млечната захар и солите, които действат диуретично и пикочогонно, също понижават кръвното налягане. В българската народната медицина при хипертонична болест се дава кисело мляко, примесено с хрян – на 2 кг кисело мляко се прибавят 2 супени лъжици хрян, което се изяжда за два дни.

„Не прекалявайте със сладкото, соленото и тестените изделия. В менюто трябва да преобладават плодовете, зеленчуците. Пийте много вода, билкови чайове и зелен чай. Последният прием на храна да е не по-късно от 21 ч. вечерта“, съветва още руската прима.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Биби

Биби

30.01.2022 | 06:30

Глупости!!! Ти имай високо кръвно налягане пък да видим какво ще ти го смъкне киселото мляко. Алла няма никакво високо кръвно, щом от това го смъква.

Отговори
5 0
С.В.

С.В.

29.01.2022 | 18:43

И никой никой не те кара да живееш на кисело мляко. Четеш ли че тя го яде 2 пъти седмично. Аз всички знаят че много сладко и тестено повишават и захарта и холестерола. Ама човек трябва да е малко грамотен.

Отговори
3 2
Хана х

Хана х

29.01.2022 | 08:48

То много добре но ала работа нее чака...може да кара на плодове...тя потна вода нее пила...стара джанта

Отговори
3 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?