Следвайте ни

Ако имате тези заболявания, задължително пийте кафе всеки ден

viber icon

Диабет тип 2 - честата консумация на кафе стимулира повишеното производство на протеин, който свързва тестостерона и естрадиола. Тези хормони играят роля за формирането на диабет. За да се намали вероятността от развитие на захарен диабет, учените препоръчват най-малко 6 чаши кафе за мъжете. На представителите на по-слабия пол, кафето действа по малко по-различен начин, така че при тях кафето ще намали вероятността от диабет само с 30%.

Чернодробно заболяване - консумацията на няколко лъжици кафе намалява вероятността от развитие на рак на черния дроб с 40%. 3 чаши от ароматната напитка дневно намаляват риска от смърт поради цироза на черния дроб с до 60%. Тук става въпрос за цироза, която не е причинена от хепатит С.

Паркинсон - благодарение на многобройни изследвания, лекарите успяха да установят, че умерената консумация на кафе пряко влияе върху вероятността от развитие на болестта на Паркинсон. Интересен факт е, че сред любителите на кафето има много малко самоубийства. Според учените това е така, защото кафето допринася за производството на хормона на щастието.

Коментари (1)

bool sheet

bool sheet

14.02.2021 | 12:03

bool sheet

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай