Следвайте ни

Ако имате тези симптоми, ви грози оплешивяване

viber icon

Косата основно пада постепенно, но понякога има засилен косопад, който може да е доста стресиращ.
Лекари от САЩ казаха какви признаци на косопад показват, че плешивостта е започнала и на какво трябва да обърнете внимание. Заслужава да се отбележи, че плешивостта може да отнеме различни периоди от време – oт няколко месеца до няколко години.

Първите признаци на възможна плешивост са:
• Косата става по-тънка;
• Размерът на плешивото място постепенно се увеличава;
• Ако съберете косата заедно, получавате доста тънка опашка;
• Размерът на плешивите петна се увеличава всеки месец или година.

По-сериозните симптоми включват факта, че косата пада в големи количества, за няколко дни се е образувало плешиво петно ​​или човек е загубил по -голямата част от косата си, пише struma.bg.
Такива знаци се забелязват достатъчно лесно, но има и такива, на които често не се придава особено значение. Например, скалпът започва да изгаря или изтръпва. Редовен сърбеж присъства в областите, където косата пада. Може също да изпитате язви или подуване на главата, зачервяване и просто дискомфорт. Такива прояви могат да показват, че алопеция ареата е започнала да се развива.

Алопеция ареата е състояние, при което космите могат да падат не само от главата, но и от всяка друга част на тялото. Най-често косопадът се случва по главата, веждите, брадата, миглите. Понякога напълно всички косми по тялото могат да изчезнат.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?