Следвайте ни

Абсурд! Лекар преглежда пациенти на улицата

viber icon

В чирпанското село Винарово здравната служба е затворена и лекарят преглежда и консултира хората на улицата, информира bTV. 

Селото се намира между Стара Загора и Чирпан. Има 150 жители предимно възрастни хора. За тях се грижи доктор Пламен Челебийски, който идва всеки вторник.

От месец лекар и пациенти се срещат на тротоара до сергията със зеле и праз. На 28 октомври от РЗИ-Стара Загора затворили лекарския кабинет заради състоянието на сградата, в която се намира. Тя е общинска, но според кметицата от години няма пари за ремонт.

От РЗИ издали предписание за прекратяване на дейността и заличили лечебното заведение. Новоизбраният кмет на община Чирпан Ивайло Крачолов определя ситуацията като абсурдна и обещава сградата да бъде ремонтирана с общински средства.

А във Винарово д-р Челебийски преглежда пациентите и по къщите, без допълнително заплащане. Хора се страхуват да не напусне и селото да остане без лекар. От РЗИ-Стара Загора са уверили, че са готови да върнат регистрацията на здравния център веднага, стига да отговаря на условията. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?