2374
Следвайте ни

7 важни тактики, които спасяват от преяждане

viber icon

Всеки от нас е преяждал поне един-два пъти в живота си, а някои често, да не кажем - редовно. Но преяждането носи множество негативни последици за здравето.

Ето няколко начина, които може да ви помогнат:

Спрете, щом сте прекалили 

Усетите ли, че сте преяли, просто спрете с храната. Специалистът по хранене Шер Пастор съветва да мислим за калориите като за пари. Ако сте похарчили един лев, вие ще сте добре, но ако изхарчите 100 лева, тогава сте фалирали.

Психически трябва да продължите

Най-доброто, което може да направите, след като вече сте преяли, е да продължите напред, без да се самобичувате и обвинявате. Приемете грешката си и се опитайте да не я повтаряте.

Разходете се

Ако се случи така, че се усещате натежали и препълнени с храна и напитки, не правете грешката да полегнете, а се разходете. 10-15 минути биха били достатъчни, за да се почувствате значително по-добре и дори освежени.

Изпийте лъжица ябълков оцет

Ники Остроуер, която е нутриционист, дава предложение при подобно неразположение, вследствие от преяждане, да се смеси лъжица ябълков оцет с една чаша вода. Тази комбинация подпомага храносмилането и пречиства черния дроб и съдържа пробиотик.

Изпийте чаша чай от мента

За да намалите усещането за тежест и да ограничите вредите от преяждането, изпийте чаша чай от мента. Поради нейните ценни качества и аромати ще усетите облекчение.

Направете разтоварващ ден

След като сте хапнали повече храна, е препоръчително на следващия ден да сте умерени, да не консумирате преработени храни, тъй като с тях се преяжда най-често и най-лесно.

Водата, ах, водата

Когато сте толкова преяли, че имате чувството, че ще се пръснете, не искате да пиете нищо повече, дори и вода. Но това е грешка, защото именно водата ще ви помогне да изчистите организма.

Източник: az-jenata.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?