Следвайте ни

7 хитри начина да се почувстваме по-добре в жегите

viber icon

Лятото е любим сезон на много от нас, но често то е изпитание за някои. Ето какво да избягваме, за да се чувстваме добре дори и в най-голямата жега.

 

1. Не оставайте жадни - пригответе си бутилка с вода и я носете навсякъде със себе си. Топла, студена, ледена или със стайна температура - няма значение, просто не забравяйте да се хидратирате в жегата. В противен случай рискувате да се обезводниш.

2. Не прекалявайте с алкохола - всички обичаме студените коктейли в жегата или просто охлаждането с ледена бира на обяд. Не трябва да прекаляваме с количеството обаче. Алкохолът също обезводнява, а рисковете не са за подценяване.

3. Забравете за тежките храни - лятото е сезонът на плодовете и зеленчуците. Тежките гозби могат само да ви накарат да се чувствате още по-зле по време на голямата жега. Наблягайте на леки и охлаждащи храни. 

4. Резки температурни промени - вероятно сте забелязали колко зле се чувствате, ако излизате навън, а после влезете в помещение с климатик. Избягвайте резките температурни промени в жегата, защото може да ви прилошее от тях, а да не забравяме и за летните настинки. Охлаждайте помещенията с вентилатор, ако е възможно. Така ще избегнете стреса за организма.

5. Слънчеви бани - всички обичаме летния загар, както и да се печем на слънце. Трябва да избягваме слънцето по обед и в ранните следобедни часове. Ако сме навън, е добре да ползваме шапка или чадър. Ако сме на басейн, сянката на чадъра няма да навреди поне за няколко часа. 

6. Не спортувайте по обяд - няма нищо лошо в спорта по всяко време на годината. Избягвайте интензивния спорт в най-голямата жега. 


7. Не се затваряйте вкъщи - жегата е опасна, но това не означава, че трябва да прекараме лятото между четири стени. Няма нищо по-приятно от вечеря навън с приятели, когато вече е захладняло. 

 

Източник:  Venera.bg

Коментари (1)

Учуден

16.07.2019 | 22:10

"Всички обичаме летния загар..." Глупости, аз го ненавиждам, не обичам са се пека на слънце, не харесвам да имам загар, както и не харесвам потъмнели от слънцето хора... Не само, че е неестетично, но и доста нездравословно....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?