Следвайте ни

6 доказателства, че сексът е здраве

viber icon

Сексът не е само удоволствие – да се прави любов е суперполезно в много отношения и letidor.ru прилага куп доказателства за това!

Укрепва имунната система

Колкото по-често правим секс, толкова по-малко боледуваме. Благодарение на редовния секс в организма се увеличава скоростта за изработка на антитела за борба с бактериите и вирусите, предизвикващи най-разпространените заболявания.

Разбира се, освен активните секс практики има и други начини да подсилите имунитета – правилното хранене, редовната физическа активност и пълноценния сън също се борят успешно с инфекциите.

Увеличава либидото

Точно така – редовният секс е най-доброто лекарство при отслабване на либидото. Колкото повече, толкова по-силно е желанието да правим любов. Освен това, ако жената има проблем със сухотата на влагалището, сексуалната активност го преодолява.

Сексът помага за по-добро овлажняване на влагалището, увеличава притока на кръв към него и повишава еластичността на тъканите, а това помага за по-голямо удоволствие и увеличаване на либидото.

Улеснява контрола над пикочния мехур

Деликатният проблем с неволното изпускане на урина тормози 30% от жените в различни житейски периоди, но редовните оргазми въздействат положително на мускулите на тазовото дъно, укрепват ги и тонизират. А колкото са по-силни мускулите на таза, толкова по-лесно е да се контролира изпускането на урина.

Сваля кръвното налягане

Сексът понижава високото кръвно налягане – факт, регистриран от много изследвания. Връзката между половият акт и ниското артериално налягане е установен, което е чудесна новина за хора, които търсят начин да го регулират.

Освен диети, редовни физически упражнения и намаляване на стреса сексът се явява добра стратегия на лечение, за да задържите кръвното в нормални граници. Разбира се, сексът не  може да замени лекарствата, които свалят кръвното, но може да бъде полезно допълнение.

Чудесен заместител на гимнастиката

Това е шега – естествено, че редовният секс не може да замени тренировките във фитнеса, но редовните сексуални практики са отличен начин да добавите повече физическа активност в живота си. Когато просто си седите и гледате телевизия, изгаряте 1 калория в минута, а по време на секс сърдечният ритъм се увеличава и се задействат различни групи мускули, които позволяват да изгаряте около 5 калории в минута.

Това са над 100 калории за половин час и ако продължим да смятаме – 3200 калории за 30 половинчасови сесии…

Намалява риска от сърдечни пристъпи

Сексуалната активност помага да контролираме нивата на естроген и тестостерон. Когато нивата на тези хормони се разбалансират, могат да се развият сърдечни заболявания и остеопорози. Изследване сред мъже показва, че тези, които правят секс само два пъти в седмицата, са склонни към сърдечни заболявания с 50% повече от своите сексуално активни връстници.

Източник: obekti.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?