Следвайте ни

40 лекари от Пловдив ще участват в събора на БЛС

viber icon

40 медици от Пловдив ще участват на традиционния събор на Българския лекарски съюз. Това съобщиха от Регионалната колегия. Събитието  е насрочено за петък,  13 декември в 10 часа в Интер Експо център в София.  На него се очаква  ръководството  на Лекарския съюз  да получи мандат за подписването на Националния рамков договор.
Бюджетът на Здравната  за следващата година е 4, 7 млрд. лв. От тях за първична извънболнична помощ са отделени 250 млн. лв., за специализирана извънболнична помощ – 267 млн. лв., а за медико-диагностична дейност – 97 млн. лв.
За болнична помощ са разпределени 2 235 282 600 лв., като включеното в тях увеличение е 200 млн. лв.  От БЛС настояха парите да отидат за увеличение на цените на клиничните пътеки, като в същото време се намали обема дейност, за да може да има реално увеличение и на заплатите на медицинските специалисти.  Пловдивската колегия ще подкрепи националното ръководство на БЛС за подписването на НРД.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?