Следвайте ни

4 причини да не изхвърляме яйчените черупки

viber icon

Наближава Великден, а с това и голямото ядене на варени яйца. След празничните пиршества обаче остават планини от яйчени черупки, които също се оказват полезни и в никакъв случай не бива да се изхвърлят.

Ето кои са четирите им най-разпространени свойства:

Тор за растенията
Яйцата, но и черупките им, имат чудодейно действие върху растенията. За целта натрошете черупките и ги оставете да киснат една нощ във вода. После прецедете течността и с нея поливайте растенията у дома.

За избелване
Ако дрехите са загубили белотата си, то яйчените черупки могат да я върнат. За целта ги натрошете и сложете в легена, където пъхнете и дрехите, които искате да избелите.

За здрави нокти и коса
Много хора имат проблем с чупливите си нокти и/или рядката и бързо омазняваща се коса. И тук на помощ идват яйчените черупки. За целта хубаво смелете черупките и към тях добавете две лъжички рибено масло. Всеки ден консумирайте по 1-/ чаена лъжичка от сместа и съвсем скоро ще се радвате на здрави нокти и коса.

За почистване на замърсените съдове
Често пъти яденето в тенджерите и тиганите прегаря и миенето им се превръща в мъчение. Но спокойно – ако сложите отгоре им начупени черупки от яйца и после добавите малко сода бикарбонат (а може и препарата за съдове, който по принцип използвате) и натъркате добре в гъбата за миете, но много по-лесно ще измиете загорелите съдове. / jenata.blitz.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?