46

107-годишната Клара разкри храната на дълголетието

107-годишна жителка на Ню Йорк отпразнува рождения си ден и посочи причината за дълголетието си, съобщи Newsday. Клара Ломангино от предградието Фрипорт отбеляза знаменателната дата на 29 март. Да поздравят столетницата дойдоха не само нейни деца, внуци, правнуци и приятели, но и представители на градската администрация. „Какво, вече 107? Никога не съм мислила, че ще доживея до такава възраст “, изненада се пенсионерката на възрастта си.

Тя живее в собствена къща под грижите на помощник, но синът й често я посещава. По думите му първото нещо, което майка му винаги пита, когато се срещнат, е дали е ял днес.

Самата пенсионерка смята, че е живяла толкова дълго благодарение на специалната храна. „Чесън и зехтин!”, отговори жената на въпроса за тайната на дълголетието, визирайки любимия си дресинг за спагети.

Столетницата работела в телефонна компания, а по-късно и в банка. Местните жители организираха автомобилен парад в чест на Ломангино, а полицаи и пожарникари дойдоха да я поздравят с включени сирени.

По-рано 101-годишна пенсионерка от Обединеното кралство посочи причината за дълголетието си. Тя е убедена, че тайната се крие в активния начин на живот.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?