3906

100-годишен диетолог разкри: Ето каква е тайната на дълголетието

Тайната на дълголетието разкрива 100-годишен лекар, който споделя принципите си на хранене в опит да удължи живота си.

Диетологът Джон Шарфенберг, който е активен в професията си, отбеляза важността на яденето на непреработени храни. Той подчерта, че е за предпочитане да се храните в определени часове, отколкото постоянно да похапвате цял ден.

Според лекаря е необходимо да се яде в точното време и да се избягват леките закуски. Д-р Шарфенберг добавя, че разнообразието в диетата също е важно. Не всички храни трябва да се ядат наведнъж. Вместо това трябва да изготвите разнообразен хранителен режим 10 дни предварително, за да сте сигурни, че получавате всички хранителни вещества, от които се нуждаете. Трябва също така да изберете разнообразие от естествени, непреработени храни в количествата, необходими за поддържане на вашето идеално тегло.

Д-р Шарфенберг подчертава и ползите от яденето на салати и споделя, че е започнал да ги включва по-често в диетата си, след като е научил за положителния им ефект върху продължителността на живота на други хора.

Той пояснява, че е забелязал, че тези, които ядат салата всеки ден, са имали значително по-нисък риск от смърт. Освен това, редовната консумация на храни, богати на витамин А и витамин С, би могла да намали смъртността с около три четвърти.

Лекарят също така коментира ползите от ограниченото време на хранене, известно още като периодично гладуване или фастинг. Този подход включва прием на храна през определени часове и въздържане от нея през останалата част от деня, предава gbnews.com.

Д-р Шарфенберг подчертава, че следва тази концепция, като консумира цялата храна два пъти на ден - по време на закуска и обяд.

Според някои научни изследвания придържането към периодично гладуване може да помогне за удължаване на живота. Научно изследване, публикувано в Националната библиотека по медицина, показва, че този подход може да намали риска от развитие на заболявания и има положителен ефект върху процеса на стареене на клетките.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Най-после

Най-после

30.03.2024 | 21:56

Нещо смислено в Марица. Браво!

Отговори
3 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?