Следвайте ни

10 растения, които ще пречистят въздуха в дома ви

Kак да ги отгледаме

viber icon

В наши дни темата за замърсения въздух и фините прахови частици става все по-актуална. За съжаление кислородните нива във въздуха, който дишаме намаляват драстично.

Според последни проучвания, кислородното съдържание е едва 18% в големите градове.

Знаете ли че, много често въздухът в дома, офиса и затворените помещения е много по-мръсен и токсичен от този навън. Тези “вътрешни“ замърсители, които засягат здравето ни са: формалдехид, летливи органични съединения (бензол и трихлоретилен или ТВЕ), биологични замърсители във въздуха, въглероден оксид и азотни оксиди, пестициди и дезинфектанти (феноли) и радон.

Чрез редица изследвания, проведени от НАСА, учените са идентифицирали 50 стайни растения, които премахват много от замърсителите и газовете, споменати по-горе. НАСА, с помощта на д-р Б.С. Улвъртън провежда изследване, което установява, че стайните растения, поставени в запечатани камери в присъствието на специфични химикали, отстраняват тези химикали от камерите. Заключението е, че тези растенията могат да почистват замърсителите в домове, офиси, фабрики и търговски обекти.

По-късно, д-р Улвъртън разширява проучването и определя растения с рейтинг от 1 до 10, въз основа на способността на растението да премахва химически пари или токсини от въздуха в затворени помещения, лекота на растеж и поддържане, устойчивост на заразяване с насекоми и скоростта, с която водата се изпарява от листата.

Eкипът на OxxyUp представя тези топ 10 растения, които оглавяват класацията по способност за пречистване на въздуха и обогатяването му с кислород, както и начина на отглеждане.

  1. Палма Арека (Chrysalidocarpus lutescens).
  2. Бамбукова Палма (Chamaedorea seifrizii)
  3. Сансевиера( Sansevieria trifasciata)
  4. Фикус Али (Ficus macleilandii “Alii”)
  5. Обикновен бръшлян (Hedera helix)
  6. Алое (Aloe vera)
  7. Папрат Нефролепис (Бостънска папрат -Nephrolepis exaltata)
  8. Спатифилум (Spathiphyllum "Mauna Loa")
  9. Филодендрон (Philodendron)
  10.  Феникс ребелини (Phoenix roebelenii)

По думите на проф. Коста Костов, Национален консултант по пулмология и фтизиатрия и завеждащ Клиниката по белодробни заболявания на ВМА, фините прахови частици изчерпват защитните механизми на белия дроб и с времето предизвикват трайни възпаления – хроничен бронхит, астма и ХОББ. Мръсният въздух е рисков фактор и за по-страшни болести като рак на белия дроб, отбелязва специалистът.

Важно е да отбележим че, природата ни предлага редица билки, които благоприятстват изчистването на белите дробове и дихателната система.

Ето затова създадохме OxxyUp Herbs. Това е една уникална кислородна добавка с формула от чист медицински кислород (99%) и натурални етерични масла от риган, евкалипт и мента, които действат благоприятно на дихателната система и оказват детоксикиращо действие на белите дробове.

OxxyUp съдържа:

Чист Кислород - OxxyUp Herbs съдържа 99% чист сгъстен медицински кислород който:

- спомага за по-лесно дишане в случаи на астма и алергии

- подпомага имунната система

- помага за повече издръжливост по време на физическо натоварване

 

100% натурално етерично масло от Риган- множество детоксикиращи свойства, натурален антибиотик, може да намали симптомите на астма. Активните съставки в ригана, (карвакол, тимол, кариофилен и розмаринова киселина) неутрализират свободните радикали и вредното им действие. Карваколът и тимолът са и с клинично доказано антибактериално действие.

Естествените противовъзпалителни съединения в ригана, го превръщат в едно от най-добрите природни средства, използвани за облекчаване симптомите на грип или обикновена настинка.

Розмариновата киселина в него намалява натрупването на течности и дори подуването по време на алергичен пристъп, което я прави напълно естествено съединение, намаляващо хистамина. Тя може да помогне за намаляване на назалната конгестия, като успокоява излишната продукция на лигавицата и да облекчи кихането, свързано с алергията.

100% натурално етерично масло от Евкалипт-използва се за почистване на белите дробове в продължение на векове. Деконгестантите и отхрачващи свойства на етеричното му масло благоприятстват белите дробове и цялата дихателна система. Антисептичните свойства, противовъзпалителните свойства и бактерицидните свойства на тази билка помагат за почистването на белите дробовe.

Евкалиптът помага за борба с алергиите и инфекциите на гърлото при вдишване. Съединенията в евкалипта също така играят важна роля в регенерацията на белодробните тъкани.

 100% натурално етерично масло от Мента - успокояващите свойства на ментата подпомагат здравето на дихателните органи. Отхрачващото действие на ментовото масло може да помогне за облекчаване на симптомите на горните дихателни задръствания, които могат да произтичат от алергии, астма, студ, грип, бронхит и други подобни.

Коментари (1)

Тези растения

03.04.2020 | 10:34

Стават за красив и голям дом..!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?