Следвайте ни

10 минути сутрин правят чудеса с фигурата ви

viber icon

Дами, хубаво дупе не се прави само с тонове пот във фитнеса или залите. Помнете, понякога са нужни само 10-15 минути сутрешна гимнастика, която ще ви освежи и предпазва от депресия.

Ако искате да се чувствате добре всеки ден, да се преборите с мързела, излишните килограми, нервозността и другите си досадни проблеми, просто отделяйте по 10 минути всяка сутрин в продължение на един месец. Щом изтече този срок, организмът ви ще е толкова свикнал да започва деня си с упражнения, че няма да можете да си представите утрото без тях.

 Преди да пристъпите към самите упражнения, поработете над дишането. Вдишайте дълбоко, после издишайте до последно. Старайте се в дишането да участват както гърдите, така и коремът. Отпуснете се и се настройте позитивно.

Можете да правите всяко упражнение произволен брой пъти в зависимост от това как се чувствате. Ако обаче решите да подходите системно, правете всяка сутрин по 6 упражнения с 10-12 повторения за всяко.

Започнете с протягане

Изпънете ръцете над главата, застанете на пръсти и се протегнете. После преминете към наклони с торса. Сложете стъпалата на широчината на раменете, а дланите на кръста. Навеждайте се наляво, надясно и напред. Можете и да протягате ръце напред и нагоре, да правите махове с тях. Но не бързайте. Правете упражненията спокойно, отброявайки бавно всяко движение.

Следва „усукване“

Хванете си ръцете с преплетени пръсти и се завъртете наляво и надясно, без да променяте позицията на краката. Започнете бавно, като постепенно забързвате и се завъртате по-активно. Седнете на пода, разтворете крака в контрашпиц.

Изпънете ръцете напред и правете бавни наклони към пръстите на краката. Постарайте се да докоснете стъпалата си с ръце. Подпрете се на лакти и вдигайте един след друг левия и десни крак. Обърнете се настрани, направете 8-10 маха с горния крак, завъртете се на другата страна и повторете. Маховете не бива да бъдат твърде бързи или широки.

Можете да направите няколко коремни преси или упражнението „колело“. Ако обаче имате проблеми със сърдечно-съдовата система, трябва да внимавате с тези упражнения, както и с лицевите опори.

За финал седнете на пода по турски и бавно се поклащайте наляво-надясно. При това накланяйте и главата, допирайте брадичката до гърдите или извивайте врата назад. Така ще успокоите дишането си и ще си починете след гимнастиката.

За дишането е полезно и просто да застанете (стъпалата на широчината на раменете) и да правите махове с ръцете, докато дишате дълбоко. Така кръвта се насища с кислород, хемоглобинът се повишава и ще почувствате прилив на сили и бодрост.

Внимание! Не е нужно да повтаряте усилено едно и също упражнение до пълно изтощение. Изберете си упражнения, които да изпълнявате лесно и ги правете по толкова пъти, че да не се преуморявате.

Полезно е преди гимнастиката да изпиете чаша вода със стайна температура. Така тялото ви ще се събуди по-бързо. Пуснете си хубава музика, правете упражненията с усмивка и тогава ще бъдете енергични и радостни през целия ден.

Ще се заредите с още повече сили, ако правите сутрешната гимнастика на открито. Най-важното обаче е да обърнете внимание на всички части от тялото си – от шията до връхчетата на пръстите. И не се преуморявайте – сутрин не е нужно да се изтощавате с тичане или вдигане на гири.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай