Подай сигнал

Завършиха паркинга на новия парк в „Смирненски“

Видео

от ЯНИЦА МАРОВА 983 прегледа 0

Паркинга на новия парк, които се строи в „Смирненски“, вече е завършен. Паркоместата са 19, а общинските служители са положили асфалтовата настилка за тях. Остават довършителни работи по обособяването на клетките за коли с бяла маркировка.

Работниците вече свързват паркинга с тротоара. „Краят на пешеходната част ще бъде полегата, за да могат майките с колички да минават по-лесно“, обясняват строителите. След поставянето на бордюрите ще бъдат наредени и плочки по тротоара. Завоят на кръстовището на улиците Ружа и Равнища ще бъде разширен. Очаква се да бъде обособена и нова градинка за малки кучета. Тя ще бъде разположена на площ от 50-60 квадрата и ще се намира в страни от градинката за големи кучета.

Междувременно работниците са започнали да боядисват и старите ограждения, в които се разхождат големи кучета. Пребоядисани ще бъдат и препятствията за животните и скамейките, и ще бъде поставена нова талпа.

След дъжда в сряда се е наложило строителите да отводнят терена преди да започнат работа. Причината – шахта е била запушена. Оказало се е, че при стар ремонт в нея са били поставени камъни.