Затворник, убил клошар, стана общинар

Йордан Пацев, който през 2013 г. заедно с баща си Петър е пребил до смърт клошар, беше изпратен днес от пловдивския затвор да работи в Община Пловдив, на пл. „Стефан Стамболов” 1.  Затворникът с още един „колега” пристигнаха без никаква охрана, влязоха през официалния вход в сградата и отидоха в мазето, където се съхраняват архивите. Преди това са пренасяли кашони.

„Администрацията на затвора определя кои осъдени с по-лек режим да ни изпраща като общи работници. Имаме служител, който отговаря за тях”, обясни главният секретар на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Тя допълни, че не знае как се казват двамата „помощници”, нито за какво точно са осъдени. Други служители разправят,  че от години се прилага практиката да се използва безплатната работна ръка на затворници, които обикновено се подвизават като хамали.  Докарвали са ги с кола сутринта и ги прибирали в 17 часа, когато изтича работното време. Всички били дисциплинирани и стриктно изпълнявали поставените задачи.

Според разследващите убийството, станало на 7 април 2013 г. в  Пловдив, Йордан и Петър Пацеви са убили клошаря Камен Щерев – Шабан по особено жесток начин. Посегнали са на живота на клетия  скитник, защото е запалил на улицата огън.  Йордан Пацев, който е бивш полицай, е бил осъден на 10 години и половина затвор, но съдиите във ВКС са намалили срока на четири години при общ режим. Бащата на ексченгето – общинар първоначално  трябваше да лежи 10 години, но във ВКС милостиво са му дали условно три години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок, също при общ режим. Присъдите са намалени с мотив, че убийството е извършено по непредпазливост.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?