Затвориха култово заведение на магистралата

В ресторант "Зеко" е засечена отрицателна касова разлика в размер на 1018 лева и продажба без бон

Териториалната дирекция на НАП-Пловдив затвори турския ресторант "Зеко" на автомагистрала Тракия (в посока София), а Върховният административен съд (ВАС) потвърди заповедта на приходната агенция заведението да спре работа за 15 дни. След проверка и констатирани нарушения то е влязло в черния списък на данъчните на подлежащи на запечатване обекти. Първоначално собствениците са обжалвали заповедта на НАП пред Административен съд-Пловдив. Делото е продължило във ВАС, който с определение №11606/02.10.2018 г. е отхвърлил жалбата като неоснователна.  

При рутинна проверка на 19 август 2018 г. са установени няколко нарушения от страна на ресторантьорите. Първоначално е засечено плащане на 34 лева в брой за контролна покупка, без да е издаден касов бон от фискалното устройство. После е установена отрицателна касова разлика в размер на 1018 лева, като касовата наличност е била 2700 лева, а фактическата - 1682 лева. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.  

От същото определение на ВАС става ясно, че това не е първата издънка на съдържателите на заведението. "С предходен Акт за установяване на административно нарушение е констатирано за същия обект, че дружеството в качеството си на лице по чл. 3 от Наредба Н-18/13.12.2016 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства на МФ е допуснало нарушение на разпоредбите на същата, като не е регистрирало чрез операцията „служебно изведени суми“ промяна на касовата наличност в размер на 26 лева."  

Ресторантът е собственост на „Зеко-Йохсюз Зеки“ ООД, с регистрация в Пазарджик. Негови съдружници са Зеки и Ибрахим Оксуз. Те трябва да заплатят на Дирекция "Контрол" в ТД на НАП-Пловдив юрисконсултско възнаграждение в размер на 50 лв.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?