Затвор до 3 години грози собственика на питбула-убиец

Новини от Пазарджик и региона

Лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева – това са наказанията, които грозят собственика на питбула-убиец от Мокрище – Димитър М. Районната прокуратура в Пазарджик вече му е повдигнала обвинение по чл. 325в от Наказателния кодекс – за това, че не е положил достатъчно грижи за кучето, за което отговаря като стопанин. Мъжът е с наложена мярка за задържане за 72 часа по разпореждане на държавното обвинение, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. Преди изтичането й оттам ще искат постоянно задържане под стража.

Лелята и бащата на загиналото дете, които бяха арестувани в понеделник веднага след трагичния инцидент, ще бъдат освободени. Има голяма вероятност и те да бъдат обвиняеми по делото заради проявената небрежност към момченцето.

В хода на проведеното разследване е извършен оглед на местопроизшествието, към който е приложен и фотоалбум, разпитани са свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, уведомени са Община Пазарджик и Агенцията по храните. Кучето е било прегледано от ветеринар, издадени са предписания, като мерки за него трябва да бъдат взети от съответните контролни органи. 

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?