Затварят за два часа главния път Пловдив-Смолян

Чепеларци затварят днес от 11.00 ч. до 13.00 ч. главния път Смолян-Пловдив в знак на протест срещу закриването на Районната прокуратура в родопския град и разкриване на нейно място на териториално отделение към РП-Смолян. Протестът се организира от инициативен комитет и е четвърти поред. Планират да блокират пътя при последната пешеходна пътека в родопския град, в посока Пловдив. Разликата този път е, че във времето на блокадата ще бъдат пропускани само автомобили със специален режим на движение.


Според полицията, ако се затвори за два часа основния път, който е без алтернатива, ще се образуват огромни опашки и изнервяне на обстановката на пътя. От там предупреждават шофьорите за планирания протест.


В Чепеларе настояват Висшия съдебен съвет да ревизира решението си. „Жителите на общината считат, че това решение е немотивирано и несъобразено с редица значими фактори – географски, демографски, икономически, социални и други. Но най-притеснителен е фактът, че то не е обсъдено и съгласувано с гражданите на община Чепеларе, които пряко засяга, и са в разрез с препоръките на Европейската комисия за реформи в системата“, твърдят от ИК.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?