Подай сигнал

Засилват проверките на строежите

Пловдив

от Валентина Йеремиева 499 прегледа 0

Засилват проверките на строежите

Общинският инспекторат започва засилени проверки на строителните обекти в Пловдив заради зачестилите оплаквания на граждани за шум и прах, който се вдига над строежите. Акции са планирани и следобед между 14 и 16 часа, когато инвеститорите са длъжни да пазят тишина. Според общинската наредба при всяко излизане от обекта специализираните машини трябва да са с измити гуми, а пространството около обекта да се оросява, за да няма прах.

"Досега сме установили двама-трима нарушители и на тях са направени предписания. Продължаваме да ги наблюдаваме дали спазват наредбата, както и останалите строителни обекти в града", обясни директорът на Инспектората Ангел Славов.

За нарушения се налагат глоби от 1000 до 3000 лева. По-висока е санкцията - 5000 лева - за търговските обекти, които работят през нощта, без да имат разрешение. Досега инспекторите са констатирали нарушения в два обекта за продажба на дюнери. Наказателните постановления се съставят в Община Пловдив, там определят и размера на глобите.

Коментари


Ангеле, Ангеле.......... Свърши твоята, след изборите какво ще те правим???!! За нищо не ставаш, приятелю!

констатирали нарушения в два обекта за продажба на дюнери_ какво общо имат дюнерите със сроежите?

Този какви качества притежава( освен да ближе косматия гъз на маминия) , че са го направили директор ?!