Засилено полицейско присъствие във Войводиново до сутринта

Засилено полицейско присъствие ще има във Войводиново по време на протеста тази вечер, служители на реда ще останат в селото до сутринта. Това заяви пред "Марица" кметът на Войводиново Димитър Тосев. 

"Надявам се протестът да мине спокойно и да не допуснем ескалиране на напрежението", каза кметът на Войводиново и допълни, че никой от протестиращите няма да бъде там, за да прави война. Тосев обясни, че хората от селото нямат нищо против ромите, но тези, които плащат данъци, работят и живеят, спазвайки закона. 

" Хората питат как аз мога да плащам данък, а когато попиташ някой от махалата дали си е платил данъка, той отговаря: "Какво е това данък?", разказа кметът на Войводиново. Той обясни, че в момента в ромската махала на селото има близо 30 незаконни къщи, в тях живеят поне 250 човека.Те не плащат нито ток, нито вода. Незаконните коптори са вдигнати върху общински терен. По молба на кмета още при встъпването му в длъжност поискал  от администрацията на Община "Марица" да определят терени, където ромите да се преместят и построят свои жилища, но нито един от тях не поискал да стори това. 

Те искат някой друг да плати проекта за къщата, да им предостави материалите и едва ли не те само да се нанесат, разказа Тосев.    

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?