Защо застреляха племенника на Гала в Бъфало - вижте тук

Сериозна злоупотреба с наркотици е вероятната причина за агресивното поведение на Георги Пенев, който беше убит от полицията в предградието на Бъфало – Фредония. Това разкриха източници, близки до разследването, пише BG VOICE.

Различни субстанции са били открити и на местопроизшествието. Те в момента са подложени на анализ, за да се установи точно какъв вид е дрогата.

“Не искам да разкривам детайли от разследването, докато то тече, не не мога да отрека това, което казвате”, отговори на въпрос за наркотиците разследващият прокурор в окръг Чатакуа, щата Ню Йорк, Патрик Суонсън.

Именно неговият екип разследва инцидента, при който на 10 декември полицаят Нейтън Скривън застрелва 23-годишния българин при инцидент в къща на ул. “Либърти” в предградието Фредония.

Според полицията младият мъж се бил барикадирал в банята на втория етаж на къщата. Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат оттам. Младежът дълго отказвал да отвори вратата, но после излязъл и подгонил служителите на реда с нож в ръка.

Самият той имал прорезни рани по гърдите и от тях течала кръв. На алеята пред къщата той приклещил полицая. Според официалната информация полицаят му извикал да спре, но след неподчинението му стрелял при самоотбрана и убил младежа.

Свидетел на инцидента разказа пред телевизионен екип, че чул две последователни двойки изстрели.

“От всичката информация, с която разполагам, това изглежда като типичен случай на оправдано използване на полицейска сила”, коментира адвокатът на полицая Томъс Бъртън. Той не очаква срещу клиента му да бъдат повдигнати обвинения. Докато тече разследването, офицер Скривън е в платен отпуск.

“Разговаряли сме с почти всички свидетели, но все още очакваме резултатите от аутопсията и няколко токсикологични анализа и се надявам до две-три седмици да съм готов с финалния доклад за случилото се”, обясни и прокурор Суонсън.

Той също потвърди, че полицаят е носил камера на униформата си, която е запечатала инцидента. Според адвокат Бъртън видеото ясно показвало, че полицаят е действал при самозащита. Когато разследването приключи, записът от нея също ще стане публичен.

Междувременно близки и приятели на Георги Пенев се събраха миналата събота в църквата Crossroads, за да си спомнят за живота на българина.

Храмът е бил изпълнен с неговите американски приятели и много от българите, които живеят в района на Бъфало. По неофициални данни там живеят около 300 наши сънародници. Засега семейството отказва да говори пред медиите за инцидента.

На погребението бе и водещата на "На кафе" Гала. Тя отиде там с мъжа си. Георги е бил син на брат й Петър. Водещата каза, че е съсипана от случилото се. /Марица.бг

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?