Подай сигнал

Защо в Пловдив гърмят все малките бушони

Общината е като коледна елха от сини и червени лампички. Главният интересчия свети като гайгеров брояч, но все му се разминава

Коментари

от Руси Чернев 9194 прегледа 0

Ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синята, предупреди Борисов

Измина половин година, откакто Бойко Борисов поиска партията му да се изчисти от всички, които изп​олзват властта, за да облагодетелстват себе си и роднините, а не да благоустрояват родината. По време на разширената сбирка на ГЕРБ през януари премиерът настоя: „Ако някой се появи в родното си място с лъскава кола или е излетял в облаците, да се прибира и да се оправя. Чуйте ме, обичам ви, но това не е даденост. Така че - ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синята“.

И като човек, който държи на обещанията си, Борисов заложи на действието. В резултат, конгресът на ГЕРБ в неделя за пръв път ще мине без надъхващото слово на доскорошния втори Цветан Цветанов. В партията ги няма и много от цветановчетата.

Лека-полека тенденцията за пречистване на редиците от гнилите ябълки овладява и Пловдив. В ареста втори месец е кметът на „Северен“ Ральо Ралев, вицето с най-важния ресор на „Стефан Стамболов“ Димитър Кацарски е отстранен, а Общината свети като коледна елха от сини и червени лампички, задействани я от КОНПИ, я от АДФИ, я от прокуратурата.

Главният интересчия в Общината обаче, без чието „да“ не минава нито една сделка под тепетата, все така си стои на върха, необезпокояван от проверяващите и разследващите. А и те би трябвало да знаят, че именно Иван Тотев стои на кранчето на обществените поръчки, сделките с имоти и политическия рекет. Богатствата на фамилията му пък, умножили се многократно, откакто Ваньо е кмет, са неизмеримо в повече от тези на Ралеви -баща и син, Кацарски, Райна Петрова и останалите, които изгоряха, за да свети Тотев.

Райна Петрова

Бившата кметица на „Централен“ бе отстранена от поста заради съмнения за търговия с влияние и корупция при организирането на доставките на храни за детските заведения и кухни в района. В съда обаче обвинението не издържа.

Ральо Ралев

Кметът на „Северен“ е в ареста след сигнал от бизнесмена Здравко Ангелов, който твърди, че негов инвестиционен проект е бил целенасочено блокиран, а след това са му поискани 60 000 лв., за да „няма проблеми“ с издаването на строителното разрешително.

Димитър Кацарски

Доскорошният зам.-кмет, който отговаряше за най-важния ресор - общинска собственост и градоустройство, бе отстранен изненадващо по личната воля на началника си, в когото доскоро се кръстеше. През годините Кацарски внасяше в местния парламент всички предложения за сделки с общински имоти. Подсъдим е по делото за зоопарка. Говори се, че лично е рекетирал различни бизнесмени заради интереси в идеалния център на Пловдив. Кацарски координираше работата по санирането с държавни пари в Пловдив. Подписваше и много документи по други важни и скъпи проекти.

Спартак Николов

Разследване на „Марица“ показа как чрез съпругата, тъща и приближени от приятелския кръг на кмета Тотев шефът на държавното ВиК е закупил евтино и по различни схеми редица общински имоти. Другари от същия кръг пък продължават да получават многомилионни поръчки за доставка на инертни материали за ВиК извозване на утайките от Пречиствателната станция. Странното е, че някои от тях нямат нито концесия за добив на съответните материали, нито пък голям опит в транспортирането и логистиката.

Димитър Колев

Кметът на „Западен“ е подсъдим заедно с градоначалника Тотев и бившия вече зам.-кмет Кацарски по делото за зоопарка. Съмненията са, че фирма „Запрянови 03“ е избрана за изпълнител, преди техническият проект да е бил разписан окончателно и без задължителните количествено-стойностни сметки. С договора Общината е ощетена с около 800 000 лева.

Николай Чунчуков

Разследване на „Марица“ установи, че при избора на изпълнител за ремонта на ДГ „Чайка“ комисията е погазила закона, като е създала предпоставки за нелоялна конкуренция между кандидатите, избирайки победителя по неясни критерии. В крайна сметка ремонтът е извършен от фирма „Запрянови“, чиято ценова оферта е най-висока.

Тодор Тодоров

Преди месец и половина шефът на отдел „Обществени поръчки“ бе на разпит в КОНПИ във връзка с ново разследване за строителството на спортната зала на Колодрума. Подписът на Тодоров стои и под поръчките за избор на изпълнители по ОП „Региони в растеж“, в които бяха открити редица нередности. В резултат управляващият орган по програмата - МРРБ, наказа Община Пловдив с финансова корекция в размер на 1,1 млн. лева.

Иван Тотев

Гайгеров брояч

Той е като гайгеров брояч в уранова мина. Около него червените лампи светнаха още преди да е започнала политическата му кариера. Всъщност тя трябваше да свърши с първия му опит като районен кмет на „Източен“ след публичните признания на Тотев за това как се печелят избори с купуване на ромски гласове и производството на невалидни бюлетини във вреда на опонентите. Ако решим, че правосъдието е било благосклонно към младия Тотев, защото разследващите са отдали скандала на грешките на растежа, то в следващите години имаше още дузина поводи Тотев да смени кабинета си на „Стамболов“ 1 с по-малък на „Стамболийски“ 4.

Припомняме ви най-фрапиращите факти около житието на грешния Иван:

*22 установени от АДФИ нарушения на Закона за обществените поръчки при строителството на Колодрума (за престъпления не става дума, защото прокуратурата е пас).

*Дело в Специализирания съд за строителството на зоопарка (стигна дотам след личната намеса на главния прокурор Сотир Цацаров и въпреки отказите на пловдивската прокуратура да поработи по въпроса).

*Сериозни съмнения за начина, по който е приета работата от изпълнителите по Транспортния проект.

*Още по-сериозни съмнения за начина, по който фамилията му е придобила

имота, където днес се издига хотел „Империал“ (по случая има заведен сигнал в ДАНС от 2016 година).

*Видими несъответствия между официалните доходи на приближените му и имуществото и стандарта, с който разполагат близките и роднините (биха могли да се установят при интерес от НАП и Икономическа полиция).

Въпросът е дали след червените за кмета ще светне и синята лампа. Или сирените ще засвирят след дъжд качулка, когато Иван Тотев вече ще е поел на околосветското си пътешествие с мотор.

Коментари


ами затова се казва бушон защото е малък

Защото тиквоний и той е долен крадец!

Кут отсееш боклука почти нищо не остава.

ми шот тря падне Вожда и целия харем клаинки и ральовци с него

Гърмят бушоните, щото Ваньо трябва да бъде опазен на всяка цена. Пък и той сам не си е натрупал богатствата - помагали са му за тази работа и ако нещо стане - може да се разприказва и той и става още по-интересно.

Никак не са малки бушоните, а са средно големи!

Докато Мамин го пазят П. Стоянов и Муравей косъм няма да падне от главата му. Те си получават договореното, той прави милиони, рай за всички.

ЧАДЪРЧЕТО ОЩЕ СТОИ НАД МАМИНИЯ. И ЩЕ СТОИ. ЗАЩОТО АКО КРАДЛИВАТА КРАТУНА ПРОПЕЕ,КАТО ВЕСКО МАРИНОВ, ЩЕ ЗАВОНИ В ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ. ЗАТОВА НЯМА ДА ГО АРЕСТУВАТ, ПЪК И МАМИН СЕ ОТКУПУВА КЪДЕТО ТРЯБВА С КРАДЕНИТЕ ОТ НАС ПАРИ.

Без Гърневски фойерверка няма да се случи. За всичките му далавери от 1997 и преди нея до днешна дата.

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - http://freelotto.eu?ref=70876&bsd=vi8YKxpwEmf

Ами Атанас Ташков, съпругата му Р.Ташкова, брат му Станимир Ташков?

не желаем да светят лампички-чакаме реални действия на държавните органи прокуратура и съд и силовите структури на мвр да намерят парите на данъкоплатците и от къде идват несметните богатства на тотев,кацарски/чераджийски/,стоянов,муравей радев,гърневски и мн.други активисти на гешефта...30години стигат... време е да се плати сметката

Преди години казах на някои от горепосочените /Колев и Тодоров/, че от място в галоп няма как да скочат. Но уви... те излезнаха на практика големи спортисти. В Западен район има денонощни кафенета с магазини, които са лично на кмета на района Димитър Колев, които отдава под наем. Той се сдоби с тях пак благодарение на Общината върху общински терени. Това момченце, което нямаше пукната пара за два мандата като районен кмет натрупа богатство и се втурна в охолен живот, който му коства брака. Но пази боже, сляпо да прогледа. За Тодор Тодоров какво да говорим. Той беше на същото дередже, но вече 10 години е под шапката на Тотев, още от Областна управа. Да отговаряш за Обществените поръчки в Общината...нагази яко в далаверата. Да не говорим за Ташкови, най-омразното семейство в ГЕРБ и Пловдив. Те са най-облагодетелствани от кмета Тотев. Строежи, партийни каси, общински далавери и всичко за което се сетите. Все отбор юнаци, които се питаха преди 10 години, къде се...т гладните. Време е синята лампа да светне и за тях.

Ми те малките бушони гърмят първи, най накрая гърмят големите.

Колега, а ти от коя ясла си? Кажи, за да прочетем някоя новина, която да не е стара манджа. За диалекта си прав - Пловдив от години си избира все по-високи и все по-меки кметове

А оня с паяците ?

Явно Славчо вече ви кихнал за предизборната кампания та руси се напъва всеки ден да претопля стари манджи, щеше да е по-ефектно ако и използва селския диалект на спонсора си.

Големият бушон ще изгърми най-яко , за това :)

А за Ташкова нищо ли няма? Я се поразровете - касичката на партията Как се пълни, коли, имоти, жилища, сестри, майки, роднини в САЩ и строежи....

Покрай сухото изгоря и суровото-в случая- незабравимата г-жа Райна Петрова!Хвала!

ЦЯЛ ГРАД СЕ ПИТА БОЙКО ТИ ТОТЕВ ВИЖДАШ ЛИ ГО ?! МОЖЕ ЛИ ДА НЕ ТИ Е ИНТЕРЕСЕН ТОЗИ СУБЕКТ КОЙТО СИ Е НАПРАВО ОБЕКТ НА СПЕЦИАЛНИТЕ ОРГАНИ.......ТОЯ РЕВЛЬО ЩЕ ГО ИЗКАРАТ ЛУД ТОЙ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СИ ЛАПА ОТ БАНИЦАТА А НИЕ ГОЛИ ШАРАНИ ОТ МАРИЦА..........................ПЛОВДИВСКИТЕ БАЛЪЦИ.... ДА ПОПИТАМ КОЙ ИЗБРА ТОТЕВ ЗА КМЕТ КОГАТО ЦЯЛ ГРАД НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА НЕГО ??????? ИЛИ ТОВА Е СТАНАЛО ПО ПОЗНАТАТА СХЕМА КОЯТО НИ РАЗЯСНЯВАШЕ..........?! ЗА КУПУВАНЕТО НА ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ.... СТИГА !!! ВРЕМЕТО Е НАШЕ!!!!