Подай сигнал

Защо швейцарците ме дискриминират, че не съм ром

Коментари

от Екип Марица 1992 прегледа 0

Защо швейцарците ме дискриминират, че не съм ром

Искам да попитам защо продължаваме да сме дискриминирани по етнически и расов признак по отношение на ромите? Давам обикновен пример. Отивам на лекар при джипито. Там един ром ми казва: А при нас в "Столипиново" прегледите са без пари. Преглеждат те и дори такса там не плащаш! Навсякъде ли е така? - позаинтересувах се. И се оказа, че специално за братята роми имало "адаптиране". И това "адаптиране" тече вече десетилетия и те пак не са се адаптирали и си живеят в гетата.

Как в "Столипиново" имат безплатно медицинско обслужване?

Оказва се, че някаква швейцарска фондация им плащала сметките или нещо подобно. Било проект по българо-швейцарска програма.

Друг пример на дискриминация - един българин ако отиде да кара курс за професия, трябва да плати. На мен ми поискаха 400 лева за курс за огняр. И ги платих. А за ромите в "Столипиново" такива курсове са безплатни. От къде на къде ще е безплатно за тях? И с безплатни курсове ли ще мъчат да ги адаптират! Това е чиста сегрегация или расизъм - както искате го наречете. Аз да плащам медицински такси, а някой друг да му ги плаща някаква фондация от чужбина. Казват, че това е целенасочено. В момента сме повдигнали въпроса за финансирането на партиите - от кого им се плаща и колко им се плаща. А в случая с ромите от "Столипиново" говорим за плащане на етнически принцип. От къде на къде някой ще идва отвън и ще ги учи да не си плащат сметките!


Костадин Петров, пенсионер богослов

Коментари


Официална статистика: от 2018 само 45% от новородените са от български етнос. Оттук на татък каквото и да правим след 17 години новия набор пълнолетни , само 45% ще са от бълг. етнос.Ай със здраве!

Чисто и просто някой иска да ни затрие като народ.Прави се всичко възможно ние да намаляваме,а те да се учеличават.Това в момента е неоспорим факт.Ако продължаваме да спим и бездействаме нищо хубаво не ни чака.

Всички много добре знаят, че това мързеливо племе не може да се интегрира никъде. Просто пета колона. Тази територия трябва да се освободи от българите, а те нататък ще си я населят с техните мигранти, та да не им пречат в богатите, подредени страни

Швейцарска друг път. Арабски пари през швейцарски банки. Парата диктува парада. Няма морал, няма етика, няма суверенитет. Има пара. Тя е носител на всичко. Строи градове, мостове, комплекси. Това е положението. Без пара, нищо не става. За това всички и се кланят. А кой как я разпределя е най-важното. Това не се учи в училище. Как харчите вашите пари е висша отговорност. Това е най-важното.