Засекретиха делото срещу командоса Желязков

Съдебният процес срещу командоса Ангел Желязков, който е обвиняем за убийството на полицая Добромир Лазаров, ще се гледа при закрити врата. Това решиха магистратите под пагон от Военния съд в Пловдив на вчерашното заседание по делото.


Зверството разтресе Пловдив на 20 май м.г. Тогава двамата мъже се скарали заради любовта си към разследваща полицайка Люба Алексиева, а скандалът завършил със смъртта на Лазаров пред апартамента на Желязков в "Кючук Париж". Полицаят беше намушкан няколко пъти с нож от командоса и издъхна от раните си.


Вчера в съдебната зала се появи и самата Алексова - тя беше призована като свидетел и очевидец на кървавия сблъсък. Фаталната жена запази абсолютно мълчание пред медиите. В храма на Темида бяха и близките на загиналия, както и вещите лица, които бяха подготвили съдебномедицинска и психологическа  експертиза.

Адвокат Красимир Елдъров, който представлява Желязков пред съда, поиска гледане на делото при закрити врата и се позова на електронно издание, в което са били коментирани снимки от аутопсията и други подробности от кървавия инцидент. За закрити врата се обяви и адвокатът на опечаленото семейство Кирил Николов - за да се запази нравствеността.


Съдът уважи искането на Елдъров - делото ще върви ​без зрители. Следващото заседание е на 8 май. Тогава ще бъдат разпитани свидетелите и експертите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?