Заседател спъна делото срещу бившия шеф на МВР-Асеновград

Окръжният съд в Пловдив отложи делото срещу бившия шеф на полицията в Асеновград Димчо Темелков. Причината е, че един от съдебните заседатели не се яви в съдебната зала, тъй като бил болен. Тримата подсъдими и свидетелите само се разкараха до храма на Темида. Следващото разглеждане на делото ще бъде през януари.

Срещу Темелков са повдигнати обвинения за престъпления по служба. Според прокуратурата, той е спомогнал на няколко души да избегнат наказателно преследване - след като са били задържани от полицейски патрул, е наредил да бъдат освободени, като не са им отнети и придобитите чрез престъпление вещи. Освен това на 29 август 2015 е приел предложение за „почепрка“, срещу която да нареди на разследващ полицаи да освободи задържано лице. Друго обвинение сочи, че Темелков е попълвал невярна информация в полицейските доклади.

На подсъдимата скамейка също седнаха шофьорът на камион на фирма "КМД" - Ангел Чинчев и полицаят от сектор „Криминална полиция“ към РУ Асеновград Иван Бойчев. Според обвинителната теза, Чинчев откраднал 21 литра нафта от дружеството, за което работел, а Бойчев отказал да образува разследване срещу шофьора, въпреки че имал данни за извършеното престъпление.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?