Заради трафиканти: Вместо домашна помощница в Париж - проститутка

От трафика на хора пострада и мъж, превърнат в роб от некоректен работодател

36-годишна пловдивчанка замина за Париж, за да стане домашна помощница, но злонамерен работодател я превърна в проститутка. Случая оповестиха от местната комисия за борба с трафик на хора.

Младата жена пристигнала в столицата на любовта с обещание за работа в добро семейство срещу високо месечно възнаграждение. Вместо това обаче тя попаднала в мрежа за сексуална експлоатация и била пратена да заработва като проститутка.

Безмилостен сводник  отнел и личните документи, за да не може да си тръгне. Със сетни усилия жената успяла да се свърже с Комисията и след намесата на органите на реда тя била изведена успешно от ситуацията и се завърнала в България.

В друг случай пък е бил подаден сигнал за трудова експлоатация на млад мъж, държан принудително от своя началник, който също му прибрал документите и човекът не можел да напусне работа.

Един от най-фрапиращите случаи е на 39-годишна жена, която заминала за Германия под претекст, че ще сключи брак, но всъщност била насилвана сексуално и упоявана с дрога. След като се завърнала в България, мъжът, с когото заминала първоначално и неин бъдещ съпруг, продължил да я третира като ​своя робиня. Смята се, че той постъпва по подобен начин и с други млади жени, като им обещава брак и бляскаво бъдеще.

По всички случаи е работено съвместно с МВР и с жертвите, като им се оказва пълна подкрепа за тяхното психологическо възстановяване.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?