Започна ремонтът на 4 улици в Раковски

Стойността на договора е близо 2 милиона лева

Четири улици в кв. "Ген. Николаево" ще придобият нов модерен облик по проекта   „Реконструкция на част от уличната пътна мрежа в Раковски”. Вчера бе направена първата копка, даваща старт на ремонтите на ул. „Димчо Дебелянов” с дължина 426 м, ул. „Котел” - 352 м, ул. „Стефан Стамболов” - 370 м, и ул. „Васил Петлешков”,1 дълга 1152 м. Проектът се финансира по договор от април 2018 г. за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Стойността на договора е 1 958 941, 55 лв. с ДДС.

В момента четирите улици са без трайна настилка и тя ще бъде подменена. Предвижда се още двустранно поставяне на нови бордюри и заустване на страничните улици. Проектът включва също така хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация за осигуряване безопасност на движението. Ремонтните дейности няма да засегнат съществуващите подземни комуникации. Срокът за изпълнение е 200 дни.

 „Това е първият тежък и сериозен проект, с който се захванахме през 2016 г., и към днешна дата започваме реално да изпълняваме. Благодаря на всички колеги, които работят за това съвсем скоро в Раковски да имаме нови улици”, каза по време на официалната церемония кметът на общината Павел Гуджеров.

Настоящият проект е съставен с цел подобряване на инфраструктурата в града, както и осигуряване на условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?