Започна ремонт на пътя Карлово - Дъбене - Войнягово

Община Карлово даде старт на проект за  ремонт на пътя Карлово-Дъбене-Войнягово. Той е за реконструкция и възстановяване на цялото трасе от 9.2 км и е на стойност 5.5 милиона лева.

Средствата са осигурени от Държавен фонд „Земеделие“. Този път не е обновяван от десетилетия, особено на територията на Дъбене дупките бяха като пробойни и създаваха проблеми и на шофьорите, и на пешеходците, припомнят жители на селото.

По пътя  вече се работи, създадена е  временна организация на движението в участъците, в които се извършват дейности. Местата са обозначени с пътни знаци, коментира заместник-кметът на общината Данка Люртова.

Вече е в ход   изграждането на подземна канална мрежа за поставяне на оптични кабели за широколентов достъп до Интернет. На следващия етап от проекта  съществуващата настилка ще бъде изцяло рехабилитирана с два пласта - износващ пласт от плътен асфалтобетон и изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон.

В Дъбене и Войнягово по протежението на пътя   ще бъдат подменени бордюрите.

Проектът предвижда извън населените  места да се изгради система за отводняване на пътя, това ще стане чрез необлицовани пътни окопи.  В населените места водата от дъждовете ще се отвежда посредством съществуващите дъждоприемни шахти, освен това ще бъдат изградени и нови.

Сегашните еластични предпазни огради и парапети ще бъдат подменени с нови. В проекта е предвидено да бъде поставена  хоризонтална и вертикална пътна маркировка.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?