Започна историческата среща между Тръмп и Ким Чен-ун (СНИМКИ)

Започна историческата среща в Сингапур между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха световните агенции.

Двамата направиха продължително ръкостискане и позираха за снимка на фотографите без да се усмихват в началото на срещата си в хотел "Капела" на остров "Сентоса", където пристигнаха малко по-рано един след друг. След това Тръмп и Ким си размениха няколко думи и се оттеглиха за разговори на четири очи, вървейки заедно по червен килим пред американски и севернокорейски знамена - до скоро нещо немислимо, отбелязва Франс прес.

В един момент американският президент потопа по гърба севернокорейския лидер, посочва ДПА.

"Ще имаме страхотни отношения, нямам съмнение", каза Тръмп.

Ким също прояви оптимизъм. "Старите практики и предразсъдъци работеха срещу нас, но ние преодоляхме всички тях и сме тук днес", заяви той на корейски, като думите му бяха преведени от негов преводач.

Очаква се американският президент и севернокорейският лидер да разговарят на четири очи, в присъствието само на преводачи, до 45 минути. След това към тях ще се присъединят представители на двете делегации, отбелязва ДПА.

Това е историческа първа среща между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер. Очаква се тя да бъде посветена на закриването на ядрената програма на Северна Корея в замяна на вдигане на дипломатическите и икономическите санкции срещу затворената комунистическа страна.

Тръмп не изневери на своя стил, като е в тъмен костюм и с червена вратовръзка. Ким е облечен в обичайната за него черна куртка и носи в ръка очила и черна папка, посочва ТАСС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?