Подай сигнал

Записват предварително за безплатен скрининг за рак на гърдата

Здраве

от Румен Златански 292 прегледа 0

Записват предварително за безплатен скрининг за рак на гърдата

Безплатният скрининг за рак и доброкачествени заболявания на гърдата, който се провежда във Втора клиника по хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ от доц. д-р Ваня Узунова, протича при голям интерес. Кампанията е безсрочна, а прегледите и консултациите се извършват всеки вторник и четвъртък от 12:00 до 13:30 ч. в кабинета на доц. Узунова на 11-ия етаж на Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66, западно крило на сградата на болницата.

Първоначално бе обявено, че не е необходимо предварително записване, но се оказа, че желаещите надхвърлят в пъти възможностите за извършване на прегледи в рамките на обявеното време от 1 час и 30 минути, разказа доц. Узунова. Това е и причината да е необходимо предварително записване на телефонен номер 0898 47 82 50 във всеки делничен ден от 13:00 до 14:00 ч. По този начин всяка жена, дошла за преглед, ще получи необходимото време и внимание от страна на лекаря.

Доц. д-р Ваня Узунова е лекар-хирург с две специалности – „Обща хирургия“ и „Гръдна хирургия“, има и защитена дисертация за заболяванията на млечната жлеза. Специализирала е във Франция и САЩ. Идеята й за този скрининг се ражда след поредица от случаи на млади жени, под 30 години, които се обръщат към нея в период, когато коварната болест е била в много напреднал стадий. Ракът на гърдата е на първо място по заболеваемост от онкологични болести при жените, но именно млечната жлеза е органът, при който туморът може да бъде открит още в самото начало на появата му. На практика ранното диагностициране определя и пълното излекуване, категорична е доц. Узунова. Според нея всяка жена в полово зряла възраст трябва да прави профилактични прегледи при хирург мамолог. След като прегледа пациентката той ще определи какви образни изследвания трябва да бъдат направени – мамографски, ехографски и др., както и дали има необходимост от хирургично лечение или наблюдение.

Коментари


Не си губете времето с тази жена! На всеки е известно, че почти всяка жена , която премине през кабинета и се изпраща за операция! По този начин въпросната доцентка си набира пациенти с цел злоупотреби и измами с обществени средства. Ваня Узунова, няма нито апаратура, прегледа протича за има няма една минута, само с опипване. На всички ви е ясно, че само с опипване диагнози не се поставят. Доста са пострадалите от тази жена, като в деловодството на Умбал " Св. Георги " Пловдив има жалби от пациенти, жалко е обаче, че ръководството на болницата нехае, защото същата има гръб. Пазете се от нея и не си губете времето с тази жена!