Зам.-министър снове по класни стаи в областта

Ръст на посещаемостта сред системните визити на Таня Михайлова

Тенденция за намаляване на броя на учениците, които отсъстват по неоснователни причини, се наблюдава в училищата от Пловдивска област, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Това сочи поредица визити в учебни заведения, в които участва лично и зам.-министър Таня Михайлова.  

 


Вчера тя заедно с Моника Златкова, главен експерт в дирекция „Организация, контрол и инспектиране” в МОН, влезе на внезапна проверка в 3 асеновградски учебни заведения - ПГ „Цар Иван Асен”, СУ „Патриарх Евтимий” и СУ „Никола Вапцаров”. След това екипът посети Професионалната гимназия по автотранспорт „Гоце Делчев” и Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Проф. д-р Иван Богоров” в Пловдив. 

 


Целта не е механично броене на децата, а по-скоро заедно с педагозите и ръководствата да се търсят начини учениците да бъдат по-мотивирани и редовни в клас, каза Киркова. 

 


В контекста на Националния механизъм за обхват и задържане в клас територията на страната е разпределена между служителите  в МОН, като зам.-министър Михайлова отговаря за Пловдивска област. Преди няколко седмици инкогнито тя е посетила училища в ”Столипиново”, внезапните <210> визити в различни локации са вече всяка седмица.

 


Както „Марица” писа, през декември изненадващи проверки на мобилни екипи от МОН в 4 професионални гимназии засякоха, че масово учениците ги няма в час. На места делът на отсъстващите е стигал 70%. Училищата тогава бяха Професионалната гимназия по машиностроене, ПГСТ „Пеньо Пенев”, отново Автото и ПГКТ „Проф. д-р Иван Богоров”. Последва среща на зам.-министър Таня Михайлова с школски директори от цялата област - всички на училища, в които има проблем с обхващането на децата. Целта беше да се търсят и споделят добри практики в решаването на проблема. При повторните проверки в Автото и ПГКТ „Проф. д-р Иван Богоров” ситуацията е по-добра, увери Киркова.


 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?